Klíčový bude vstup do zápasu, hlásí Jiří Besta. Rytíře čeká přímá bitva o 2. místo v Boleslavi

16. února 2023, Michal Dannhofer

Přímý souboj o 2. místo v tabulce Livesport Superligy po základní části. Takovou premisu má duel předposledního kola, který se odehraje mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi. Podle vítkovického univerzála Jiřího Besty bude klíčový vstup do utkání, který si musí Rytíři pohlídat.

Souboj mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi by měl přinést rozřešení otázky, který tým skončí na 2. místě v základní části Livesport Superligy a při cestě do Superfinále se tak bude moci vyhnout lídrovi z Tatranu Střešovice. „O důležitosti toho zápasu samozřejmě víme, navíc play off už je za dveřmi, takže je to i takový test pro nás, jak jsme nachystaní na závěr sezóny. Všichni se na ten zápas těšíme. Klíčový bude podle mě vstup do zápasu ať nám to zase neuteče jako v některých dřívějších zápasech,“ hlásí Jiří Besta.

Přesné vstupní podmínky zápasu budeme znát až v pátek večer, kdy Boleslav dohraje odložené utkání s Bohemians. Zatím je ale třeba předpokládat, že při vyrovnaném počtu zápasů má Boleslav o bod více než Vítkovice. „Nemyslím si, že to bude mít nějaký vliv na náš zápas,“ hodnotí plánovanou dohrávku.

V Boleslavi se rozhodne bitva o druhé místo, ke které se dlouho směřovalo. „Určitě je to lepší. Oba týmy to mají ve svých rukou, takže se rozhodne na hřišti, a to je vždycky lepší než čekat na výsledky toho druhého,“ usmívá se Besta.

Největší síla Boleslavi je prý zřejmá. „V individuální kvalitě hráčů,“ hodnotí vítkovický univerzál. „Mají spoustu výborných hráčů, ale mezi nejvýraznější bych zařadil určitě Milana Tomašíka a Jana Natova. Jsou to rozdíloví hráči, kteří jim tam tvoří hru a jsou produktivní,“ vyzdvihl Jiří Besta dvě jména.

PŘEDVÝBĚR.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 17:00, MSH Mladá Boleslav

MATCH CENTER