MLÁDEŽ – DOROST: Máme velký potenciál, letos chceme titul, který nám loni unikl, říká Sitora

22. února 2023, Michal Dannhofer

Dorostenecký tým je posledním mužským týmem, který hraje dva zápasy za den a pouze na 3x15 minut. Podle opory týmu Jana Sitory je letošním cílem titul, který v minulé sezóně týmu těsně unikl. Mladý florbalista si také pochvaluje, že v řadách Vítkovic zůstal.

Jan Sitora je odchovancem Vítkovic. „Za Vítkovice hraju od svých deseti let, takže nějakých sedm let. Dostal jsem se k tomu tak, že jsem tady měl kamaráda, který mi to doporučil a já už u florbalu zůstal. Jsem zato rád,“ usmívá se.

Nyní patří do kategorie dorostenců, kterou trénuje bývalý Rytíř a slovenský reprezentant Václav Komačka, kterému další pokračování v kariéře hráče znemožnilo těžké zranění kolene. „Přijde mi, že se hodně zaměřujeme na založení útoku a střelbu, hlavně střelbu z první,“ popisuje Siotra náplň tréninkové procesu.

Projevuje se to také na herní tváři týmu. „Řekl bych, že máme hodně mladý a dravý tým, který chce hrát, chce být na balónku a udržet se na něm,“ říká.

Letos by byl rád, kdyby tým dosáhl na vrchol. „Ambice jsou ty nejvyšší, chtěli bychom titul, který nám loni unikl. Loni jsme podlehli Spartě 3:2 po prodloužení, letos chceme titul získat,“ vyhlašuje bojovně.

Kategorie dorostenců je poslední, ve které se hraje na 3 x 15 minut, hráči ale často míří také do juniorské soutěže. „Určitě, je to velká motivace i třeba směrem do mužů. Vše je rychlejší,“ hodnotí mladý florbalista.

Na co by pozval diváky? „Hraje se atraktivní florbal, padá hodně gólů a chceme být na míčku, takže určitě je na co koukat,“ hodnotí Jan Sitora dorosteneckou soutěž.