Starší žáci bez zaváhání

14. listopadu 2007, Petr Řeha

V neděli se utkali starší žáci A s celky Petrovic a Kopřivnice. Dvojutkání se konalo v Kopřivnici a odjížděli jsme na něj v nejsilnější sestavě...

      V prvním utkání s Petrovicemi jsme byli trochu ukolébáni kvalitou soupeře, takže předvedený výkon našich kluků budil v řadách rodičů rozpaky. Skóre otevřel v čase 8:23 Adam Svoboda. V první třetině ještě stačil v čase 14:37 zvýšit skóre náš bombér Petr Jankulár, ale to bylo na dlouhé minuty vše. Druhá třetina skončila bez vsítěných branek a tak až třetí třetina byla ve znamení navyšování našeho skóre. V čase 33:26 si připsal bod za gól Tomáš Kasinec. Skóre pak narůstalo gólem Lukáše Veltšmída ( 36:26 ) a přesilovkovým gólem Tomáše Kasince v čase 39:31. Utkání uzavřel v čase 34:56 Jarda Janíček. Takže utkání skončilo 6:0 v náš prospěch.

 

      Málokdy jsou zprostředkovány průběhy přestávek mezi zápasy, ale naši kluci společně s „vítkovickým kotlem“ využili přestávku pro hlasivkovou podporu celku Zábřehu proti Torpedu Havířov ( hlavně v třetí třetině utkání ). A ostraváci uštědřili první porážku celku Havířova ( 3:2 ), takže při možném vítězství našich kluků nad Kopřivnicí jsme se mohli dostat na první místo tabulky.

 

      A tak se také stalo. Utkání s Kopřivnicí jsme vyhráli 7:1 a vyhoupli jsme se na první místo tabulky SM ligy starších žáků. V utkání kluci podali lepší výkon než proti Petrovicím. V čase 1:11 otevřel skóre Tomáš Kasinec, následoval ho v čase 3:25 Jarda Janíček. Soupeř však záhy snížil na 2:1. V čase 9:35 zaznamenal gól Marek Matějčík po sóle Jakuba Hubálka přes celé hřiště a jeho přesné přihrávce. Další průběh utkání byl ve znamení našeho tlaku a góly padaly následovně: 18:22 Marek Šmída, 27:57 Tomáš Kořený ( střela zpoza půlky hřiště, kdy soupeřův brankář měl zakrytý výhled ). Účet druhé třetiny uzavřel svým gólem David Záhořanský. Ve třetí třetině vstřelil náš poslední gól Jakub Hubálek ( 33:17 ).

 

      Byl to úspěšný víkend, po kterém jsme na čele tabuky. Teď čeká naše kluky dlouhá ligová pauza, po které bude následovat nejtěžší víkend ligové sezóny. Dne 13.1.2008 se utkáme s Torpédem Havířov a Pepinem. Tady budou naši kluci potřebovat naši podporu, takže dostavme se v hojném počtu.

 

 

Foto:archiv