Buldoci rozsápali špatně hrající Vítkovice

22. listopadu 2007, Jiří Kroupa

Zápasy přes týden florbalu příliš nesvědčí. Chybí větší zájem ze strany diváků a ani samotní hráči si na tento model ještě nezvykli. Nejinak tomu bylo ve středeční večer na Dubině.

      Domácí vítkovické mladé pušky přivítaly v rámci čtvrtfinále poháru ČFbU Buldoky z Brna. Jejich tesáky otupily střeleckou potenci Vítkovických téměř na nulu a sami pronikaly do vítkovické obrany lehce a hlavně efektivně. Vítkovickým nelze upřít snahu, byli to oni, kdo tvořil hru a bylo to naopak Brno, kdo vyčkával na půlce a trestal z rychlých kontrů. A kdo nic nezkusí, nic nepokazí. Brno držíce se tohoto hesla vytěžilo z minima maximum, což by ovšem nešlo bez vydatné a nechtěné podpory tristně hrajících domácích.

      První třetina byla takovou hrou na oťukávanou, ale již v jejím průběhu bylo patrné, že Brno směrem dopředu bude nebezpečnější. První branku vstřelili Brňané po rychlém brejku, když se Valčík trefil z první. Rána to byla výstavní, ale úhel střelecké pozice možná mohl Suchánek vykrýt. Naproti tomu domácí Vítkovice se k ohrožení hostující branky dostaly sporadicky.

      Pokud by někdo očekával, že o přestávce proběhla malá bouře v šatně Vítkovic, tak pohled na mdlé a ospalé borce nasvědčoval o opaku. Možná trenér Mrázek naordinoval svým ovečkám desetiminutový spánek, ze kterého se ale naše šípkové Růženky neprobraly do konce druhého dějství. A soupeř je za to jejich klimbání potrestal velmi přísně. Petr Kadlec, Koutný dvakrát po sobě, Schneider po kiksu Hrubého, Drápal a znovu Koutný si otevřeli na Dubině vlastní střeleckou show. Stav 7:0 byl v tu chvíli pro domácí potupnou ostudou.

      Třetí třetinu odstartovala sice zlepšená hra domácích, jenomže jindy spolehlivý Hrubý očividně neměl svůj den. Jeho další chyba vyslala do šance Petra Kadlece a rázem tomu bylo již o osm branek. Kosmetická úprava výsledku naštěstí přišla a nepočetné obecenstvo si mohlo zakřičet hned dvakrát tolik oblíbené slovo „gól“. Přesilovková souhra Jelínka a Tomašíka přinesla nejpěknější branku utkání. Druhý jmenovaný trefil nekompromisně z první k tyči a čestný úspěch byl rázem na světě. V 59. minutě se mladý Tokoš nadvakráte prosadil v jeho oblíbeném prostoru velkého brankoviště a výsledek 2:8 se nakonec stal i konečným.

      Brno bude našim soupeřem opět za měsíc, těsně před Vánocemi a nebylo by zřejmě dobré, kdyby naši mladíci odjížděli z brněnské Vodové s podobnou, tentokráte vánoční nadílkou.