Vítkovice doma porazily Havířov

25. listopadu 2007, CD

Důležité vítězství si připsali florbalisté Vítkovic v regionálním derby s Havířovem. Soupeř potácející se na chvostu tabulky zatím nenavázal na loňskou stříbrou jízdu, na Dubině v sobotu podlehl lepším Vítkovicím 4:2

      Do utkání nastoupily Vítkovice se třemi útočnými řadami a Petrem Kološem v obraně. Ten ale velmi záhy ze zápasu odstoupil a jeho místo zaujal překvapivě Karel Ťopek, ze hry byli staženi mladíci Kohút s Jankulárem.

      Ale popořadě. Opatrný začátek proťal v 11.minutě Jendrišák, který střelou téměř z půlky hřiště překvapil Romana Ciompu v brance Vítkovic. Pak byl vyloučen Kubala a přesilovku využil krásnou střelou z první po Tomašíkově příhře Pavel Brus (na fotce). Do konce třetiny měli víc ze hry hosté, ale Ciompa již za svá záda míček do první sirény nepustil. A to i přesto, že domácí dohrávali třetinu ve čtyřech při vyloučení Plačka.

      Havířov jeho vyloučení nepostrestal, nicméně další možnost dostal ve 26.minutě při vyloučení Jelínka. Vytěžil ale jen tyč po střele zřejmě nejlepšího z Havířovských Pavla Kožušníka. Ve 31.minutě putoval na trestnou lavici další domácí hráč, tentokráte kapitán Vladař a tuto přesilovku již hosté využili. Střelcem byl opět Jendrišák. Pak rozhodčí vyloučili pro změnu hostujícího kapitána Romana Kantora a rovněž domácí přesilovkový střelec Brus dalším utěšeným projektilem opět srovnal skóre. Tentokrát ho vybídl přihrávkou z rohu hřiště Ťopek. Vyrovnání domácí hráče hodně povzbudilo a drali se ke Kotulově brance. Mladý Vít Hrubý se ocitl v obrovské šanci ve 34.minutě, ale nabídkou prvního extraligového gólu pohrdl.

      Třetí třetinu otevřel Pavel Kožušník další nastřelenou tyčkou. Tentokrát zazvonil překvapivou střelou z velké vzdálenosti na břevno Ciompovy svatyně. O minutu později krásně zakombinovala první útočná letka domácích, míček putoval po ose Plaček-Mojžíšek-Tomašík, ale nejproduktivnější hráč Vítkovic se tento večer pouze zastřeloval. Ve 44.minutě dal Michal Plaček vzpomenout na rozhodující utkání ve skupině MSJ 2003 v Praze proti Lotyšsku. Na středu hřiště převzal přihrávku, zbavil se protihráče a střelou pod břevno vsítil rozhodující gól. Za dalších dvacet vteřin bylo na Dubině ještě veseleji. Jan Jelínek (na fotce) trefil přesně přihrávku Lukáše Hrubého a Vítkovice vedly 4:2. Dvě tyčky Pavla Kožušníka Vítkovice vyrovnaly v 49., resp. 51.minutě. Nejprve se ke svému druhému gólu z křídla utkání dral Jelínek, pak schoval šikovně střelu za obránce Karel Ťopek, ale pokaždé zachránila Kotulu branková kontrukce. Vítkovice svého soupeře ve třetí třetině jasně přehrávaly. V 52.minutě sebral ale Heczko míček nedůraznému Mojžíškovi, Ciompa situaci zachránil. V 54.minutě fauloval Jelínek a Havířovští dostali jedinečnou šanci vrátit se plnohodnotně do hry o extraligové body. Proti byl ale Roman Ciompa, který trestné střílení Jurčíka zlikvidolal! Poslední tyčku utkání trefil dvě minuty před koncem Juhaňák, do síťky míček již ale nikdo nedostal.

      Utkání plné vyloučení, tyček, ale i nepřesností zhodnotil střelec čtvrté branky Jan Jelínek: "Vyrovnané utkání se nehrálo v nijak vysokém tempu, konečně se začínáme prosazovat z přesilovek, což nám dnes pomohlo ke srovnání stavu. Ve třetí třetině jsme naštěstí dali dva góly a vedení udrželi až dokonce, ikdyž výkon rozhodně nebyl optimální."

K dalšímu utkání cestují Vítkovice příští týden na palubovku aktuálního lídra tabulky SSK Future, poté na doma přivítají v prvním utkání odvet TJ JM Chodov (8.12., 19:00).

 

Foto: Roša