V devátém kole extraligy žen se na Dubině představilo družstvo z Chodova.

25. listopadu 2007, Dona

Ženy neudržely náskok 2:1 po dvou třetinách, remízu zachraňovala Nikola Černá.

      Do utkání, ve kterém se střetly družstva výkonnostně na stejné úrovni, o něco více dravěji vstoupily domácí. Jako první totiž ohrozily branku soupeře, jmenovitě Tereza Urbánková předvedla skvělý orientační smysl a ve shluku těl před bránou hostující Šárky Horákové dokázala vydolovat míček a nebezpečně vystřelit. Ovšem hostující několikanásobná reprezentantka se překvapit nenechala. To bylo na dlouhých osm minut jediná vážnější akce na obou stranách. Obě družstva hrála poněkud zakřiknutě. Snaha o to neudělat chybu se projevovala v opatrném přechodu do útoku, či jen bezzubém nahozování míčku před branku. Zajímavou akcí se úkazala býti ta z deváté minuty, kdy míček po trase Kuzmíková-Pastušková-Solková doputoval bleskovou střelou až k Horákové, která reflexivně vyrážela mimo svou svatyni. Až ve dvanácté minutě se otevřelo okénko ve vítkovické obraně a hned z toho mohl být trest v podobě branky. Naštěstí se hostující hráčka zalekla náhlé tutové šance, kdy se ocitla samotná před Kubíčkovou a její branku přestřelila. 
      Vzrůstající smělost Chodova korunovala Anet Jarolímová, když v probíhající 14.minutě dokázala prostřelit vše, co jí stálo v cestě a otevřít tak skóre zápasu.
Kdo by si myslel,že bude vypadat po tomto gólu více aktivně, šeredně se mýlil. Dál se hrála naťukávaná, než-li pohledný florbal. Přesto ten, kdo měl míček více na hokejkách, byly domácí Vítkovice. V čase 16:08 vyslala Adamová do úniku Janu Solkovou, která nadvakrát dokázala překonat hostující brankářku Horákovou. Vyrovnávací gól nabudil domácí tak, že Chodovské zatlačily hluboko na jejich polovinu a snažily se o změnu skóre. Nejblíž byla v 18.minutě opět Jana Solková, která nedokázala zužitkovat přihrávku Zuzky Macurové z rohu hřiště. I díky této promarněné šanci se do šaten odcházelo za vyrovnaného stavu 1:1.

      Stejně jako v předchozí třetině začaly lépe domácí. Nebezpečný pozdrav směrem na branku Horákové vyslala Černá, bohužel Achillova pata Vítkovic je v nepřesném míření.
Propojení defenzivních úkolů s ofenzivní činností předvedla Anna Niemcová, její střelu ovšem Horáková s přehledem vyrazila. Hru opanovaly domácí, hostující hráčky se většinou stáhly na svou polovinu a snažily se znepříjemnit Vítkovickým rozehrávku. Že nezapomněly ani na útok ukázaly v 30.minutě, kdy dokonale zatopily obraně domácích. Dokázaly zaplést hlavu i brankářce Kubíčkové, jíž však na brankové čáře zastoupila Martina Dostalíková. Hra pokračovala dál, Andrea Pastušková zpracovala přihrávku Dostalíkové a úspěšně zakončila. Dala své razítko pod pravidlo nedáš-dostaneš -  2:1.
      Inkasovaný gól se projevil na zvýšení útočných aktivit hráček Chodova. Volný úder z rohu zahrávala Anet Jarolímová s přesností na milimetr na volnou hráčku, která z bezprostřední blízkosti měla vyloženou šanci zakončit signál gólem. Do dráhy míčku se vymrštila ruka strážkyně domácí branky Kubíčkové a šanci na vyrovnání tak zmařila.
O své existenci dala vědět i zkušená matadorka Chodovských Marešová,když na Kubíčkovou vyslala svou pověstnou střelu z dálky. Vítkovická golmanka nezklamala a efektivně lapila míček do jedné ruky, jakoby se jednalo o motýla. Snahu o zvrat nelze Chodovu odepřít. Ale trpělivější a v útočné fázi lepší byly i po celou druhou třetinu domácí hráčky SSK.

      Že něco na straně domácích nehraje bylo viditelné už od prvních vteřin třetí třetiny. Vítkovice se zcela zbytečně nechaly uzavřít na své polovině. Musely čelit tlaku Chodova, ze kterého nenalézaly úniku. Bylo zcela jasné, že je otázkou času, kdy Chodov prolomí ledy a naruší rovnováhu spolupráce mezi obranou a brankářkou Kubíčkovou. Ve čase 44:00 Chodov vyrovnal. Za 46 sekund se mezi střelkyně zapsala Veronika Dvořáková za asistence Michaely Marešové a dostala tak Chodovské do vedení 2:3. Ztráta vedení zapůsobila na domácí Vítkovice více než studená sprcha a měsíční pobyt na Aljašce. Psychická pohoda z předchozích třetin se rozplynula stejně jako pára nad hrncem. Vzrůstající převahu mohla dalším gólem potvrdit Anet Jarolímová, když se dostala do brejkové situace. Její snahu překazila včasným zásahem Lenka Kubíčková. Až v poslední desetiminutovce se k pořádným akcím dostaly i domácí. První šanci Urbánkové vyrazila čarujicí Horáková, následná dorážka z hole Černé skončila ve shluku těl před bránou. Trochu překvapivě pro hostující se míček na trase Solková-Pastušková objevil u nabíhající Niemcové, s jejíž nepovedenou střelou neměla hostující brankářka problém. V 54.minutě ukázala svůj um Macurová, když na sebe připoutala dvě hráčky a i přesto dokázala nahrát na Urbánkovou, která míček poslala dále na zapomenutou Černou. Její střela z první však narazila na Šárku Horákovou.
      O minutu později se však stejná formace zasloužila o vyrovnání skóre. Před bránou číhající juniorskou reprezentantku Nikolu Černou nalezla Urbánková, a první jmenová v obležení chodovských obránkyň dokázala zakončit pod tělo padající brankářky. Obě družstva si pro diváky připravila na posledních pět minut utkání nádhernou prezentaci florbalu. Hra přelévající se ze strany na stranu, skvělé zákroky obou brankářek a rychlý, dravý pohyb po hřišti. Pokud někdo odešel po druhé třetine, při čtení tohoto článku si musí rvát vlasy. Gól však nepřinesla ani jedna ze šancí a šlo se do prodloužení.

      Urvat bod navíc se v 62.minutě pokusila Solková, jejíž střelu s vypětím všech sil vytěsnila Horáková mimo tyče. Ve třetí minutě prodloužení se za obranu domácích dostala Jarolímová a její únik zbrzdil až faul vracející se Niemcové. Za způsob, jakým tak učinila byla ohodnocena dvouminutovým trestem a Chodovu se naskytla příležitost ukončit prodloužení nájezdem nařízeným za počin domácí hráčky. Klička do backhandu zkušené Michaely Marešové však nepadla na úrodnou půdu, neboť Lenka Kubíčková je v tomto ohledu k nepřekonání. Poslední minuty prodloužení ovládl Chodov s jednou hráčkou v poli navíc. Ovšem svou početní převahu nebyly hostující schopny proměnit v gól a utkání tak i po prodloužení skončilo nerozhodně 3:3.

Foto: Roša