Ženy: Do roka a do dne!

27. listopadu 2007, Dona

I tak lze shrnout nedělní utkání žen, které se utkaly s družstvem CON INVEST Děkanka po roce znovu na domácí půdě na Dubině.

      Odhodlání domácích, se kterým vstoupily do zápasu, se promítlo hned v úvodních vteřinách, kdy se jich na hřišti najednou objevilo 6. Naděje hned ze začátku zchladila píšťalka rozhodčích a vyloučení za špatné střídaní.
      Hostující se usadily na své útočné polovině. Malou skulinku pro nebezpečnou střelu našla Ilona Novotná, ale Lenka Kubíčková hned zkraje dala vědět o tom, že laciné góly dostat nehodlá. Domácím se podařilo přečkat úvodní oslabení s čistým štítem. 
      Trpělivě bránit a čekat na šanci. Filosofie Vítkovic ani nemohla znít jinak. Že to může přinést ovoce předvedla v osmé minutě Tereza Urbánková, která se přes bránící Kateřinu Vaculíkovou prodrala až k zakončení. Její střela z nemožné pozice přece jenom postrádala patřičnou razanci. Váňová si s míčkem poradila a hned ukázala, co je její doménou. Rychlým výhozem poslala znovu své spoluhráčky na opětovný boj o každý centimetr před brankářkou Kubíčkovou.
      Že hnát se do útoku za každou cenu nepřináší kýženého gólu demonstrovala úřadujícím mistryním Jana Solková, která si zpracovala přihrávku a téměř z poloviny hřiště vystřelila na branku. Váňová tuto opticky lehkou střelu šeredně podcenila, protože se najednou ocitla za jejími zády – 1:0. Za pár vteřin měla na holi vyrovnání Ilona Novotná, ale z úhlu její střela postrádala přesnost. Přechod do útoku, to byla radost pohledět. Dvě rychlé přihrávky a už byl vítkovickým vyhlášen stav nejvyššího ohrožení. Výstražné pokyny vysílala Lenka Kubíčková hned co Děkanka přešla přes půlící čáru.
      Pár sekund před sirénou značící konec první třetiny zaznemenala úspěch Tereza Urbánková. Ve spleti těl před brankou hostí se jí podařilo backhandem trefit ideálně míček tak, že Váňová se mohla znovu jen smutně otáčet.

      Z první velké šance druhé třetiny padl gól. Vyraženou střelu Ilony Novotné Magdaléna Šindelová tak dlouho šťourala z přehuštěného prostoru před brankou až se k ní přece jen dostal a ona mohla pohodlně zakončit za záda dezorientované domácí brankářky – 2:1.
      Za vzrůstající tvrdou hru byla na trestnou lavici poslána Ilona Novotná, když se provinila nedovoleným vrážením. Domácím se podařilo svou taktiku na přesilovku uplatit až ve druhé minutě početní převahy, avšak velmi úspěšně. V čase 25:14 se mezi střelkyně zapsala Martina Dostalíková, využívajíc zaváhaní Váňové, které propadl míček – 3:1.
Ve 33. minutě zahrála Jana Drbohlavová svou holí příliš vysoko. Tak, že domácí Anna Niemcová musela být ošetřována. Za svůj zákrok si hostující hráčka vysloužila pětiminutový trest. Dlouhou početní převahu domácí nedokázaly zužitkovat.
      Naopak v končícím vlastním oslabení se do 100% šance dostala Rozumová, ani nadvakrát však nedokázala překonat bezchybnou Kubíčkovou.

      Třetí třetina a drtivý tlak hostující Děkanky. 
43. minuta a Klára Rozumová mohla zakončit do odkryté brány, naštěstí brankářku Kubíčkovou zastoupila Martina Dostalíková.
       Za o tři minuty později nahodila Svobodová míček, který těsně před domácí brankářkou tečovala Novotná a upravila tak skóre na 3:2.
      Vyrovnání přinesla akce, kterou začala Klára Rozumová a úspěšnou zakončovatelkou se stala "Mája" Šindelová. O dvě minuty později si výše zmínění hráčky spolupráci zopakovaly, tentokráte ale v opačném gardu a do zápisu se jako autorka 4. gólu zapsala Rozumová. Stvrzenku, že si vítěství hodlají pohlídat měla na holi Šteglová, ale zazvonila jen tyč. Utkání i přes tlak domácích v poslední minutě skončil v jejich neprospěch 3:4.