Juniorky vyhrály základní část !!!

16. března 2008, Dona

O poslední ligové body vyjely juniorky bojovat v sobotu 15. března až do Šumperka. V obou utkáních jasně kralovaly a svému dominantnímu postavení v tabulce tak daly sladkou tečku.

 


    Na dalekou cestu do Šumperka se vydalo pouze devět hráček a to i přesto, že juniorkám hrajícím za ženský tým již sezóna ,, skončila “. Početná absence vznikla díky studijním povinnostem hráček a dlouhodobá zranění. Díky technickým problémům na cestě nakonec chyběl i trenér Michal Deus a jeho žezlo dočasně převzala dravá trenérská krev v podobě dua Kuzmíková-Šteifová.


    V prvním zápase proti Petrovicím to byl doslova boj o holé zdraví. Hráčky soupeře jsou dlouhodobě známy dřevorubeckým pojetím hry včetně tomu odpovídajícímu vyjadřování. Od začátku bylo zřejmé, kdo si nakonec připíše body do tabulky. Hned po úvodním buly se rozjela pohledná akce, kterou s přehledem zakončila Zamastilová, která tak nastartovala svou obdivuhodnou produktivní sérii v tomto utkání.

    Co se týče výsledného obrazu hry, dá se toho mnoho vytknout. Vzhledem k florbalovým dovednostem soupeřek se jednalo o velice nudné pomalé utkání, kdy Vítkovické vymýšlely kombinace a následně obstřelovaly Petrovickou brankářku ze všech pozic. Do velkých šancí se několikrát dostala Haluzová, ale jejím pokusům chyběla přesnost.

    V konečném sčítání na světelné tabuli svítilo skóre 6:0, když se 4x prosadila Hana Zamastilová a dva góly přidala Andy Pastušková. Bohužel Vítkovice do dalšího utkání přišly o Nikolu Černou, jež si nešťastnou náhodou velice bolestivě poranila ruku.

ZFK Petrovice : 1. SC SSK Vítkovice 0:6


Sestava: Ondrejková - Kovalská, Pastušková, Skalíková-Zamastilová, Haluzová, Šrotová, Černá, Urbánková


    Druhé utkání vyžadovalo 100% nasazení, protože soupeř FBC Asper Šumperk postupuje do nádstavby a body získané s tímto soupeřem se přičítají do dalších bojů o play-off.

    Děvčata do toho utkání doslova vlétla a i v poskromném počtu se fyzickými silami vyrovnali domácí početné lavičce Asperu. Běhavé šumperský styl hry znamenal vyšší tempo, které přidávalo na divacké atraktivitě. Na tento zápas se zaplnila tribuna a domácí fanoušci vytvořily oběma týmům příjemnou kulisu.


    Pokyny lavičky zněly jasně, hrát ze 100% zajištěné obrany, vyvarovat se chybám a nenechat si diktovat tempo. Za úspěšným zvládnutím tohoto úkolu jako první vykročila Tereza Urbánková za nahrávky Silvie Kovalské. Odpovědí domácích na tento gól byla velice povedená akce zakončená backhandovým pokusem , který však ke štěstí Ondrejkové orazítkoval pouze tyč.

    O několik minut později dostaly Vítkovice početní výhodu. Z následujícího volného úderu navýšila skóre nádhernou střelou do spojnice tyček v levém rohu branky Tereza Urbánková za asistence Vlaďky Skalíkové.

    Třetí a poslední gól utkání přidala po dlouhodobém zranění navrátivší Vlaďka Skalíková. A to z další standartní situace, tentokráte však střela mířila pod ruku jinak velice dobře chytající Davidové.

    Nutno podotknout, že Asper byl po celý průběh hry víceméně bezzubý až na několik málo okamžiků, kdy se jim podařilo dostat se před Ondrejkovou, toho do útoku moc nevymyslely. Před pohromou v podobě většího gólového nárůstu je zachránila Davidová svým výborným postřehem.


Sestava: Ondrejková – Kovalská, Pastušková, Skalíková – Haluzová, Šrotová, Urbánková, Zamastilová