3.Finále - REKLAMA NA FLORBAL

13. dubna 2008, CD

Třetí finále vyhrály Vítkovice před úžasnými fanoušky nad Tatranem po infarktovém závěru 6:5 a vynutily si tak pokračování finálové série! Soupeř vyrovnal 27 vteřin před koncem na 5:5, ale rozhodující střelu si nechal až na tu poslední chvíli Martin Vladař.

      Před fantastickou kulisou téměř tisíce florbalových fandů zahrály oba týmy ódu na florbal. Nejpovedenější finále poskytlo vše, co má dobrý florbal mít. Kromě již zmiňované kulisy bojovné výkony všech borců na hřišti, včetně obou rozhodčích, góly a dramatickou koncovku.

      Utkání začly Vítkovice skvěle. Behěm úvodních minut vyslali domácí hráči několik nebezpečných střel směrem na Bobisudovu branku, v šesté minutě byl ve velmi nadějné pozici Tomašík, ale Bobisud ještě odolal. Na druhé straně zahrozil po Suchánkově chybě Garčar, ale také Ciompa byl pozorný. Od sedmé minuty se rozezněly stadionem bubny v rytmu samby a začaly padat i branky. Tu první vsítil po šťastném odrazu do prázdné branky Jiří Mojžíšek. Zanedlouho zahrozil nejstarší vítkovický "kmet" Michal Plaček, ale tentokrát se ještě zastřeloval. Ve 14.minutě skončilo sobotní finále pro střešovického Deutsche, stejně tak později pro Kološe. oba odstoupili kvůli problémy s nohou. V 18.minutě nejprve opět neuspěl proti Ciompovi Garčar, pak na druhou stranu vystřelil tvrdě Brus, míček se odrazil od Šteglovy hlavy k Michalu Plačkovi a ten jej bekhendem uklidil za Bobisuda. 2:0. O minutu později byl na chvíli před Bobisudem volný opět Plaček, ale těžký míček nezkrotil. Pak se do hry vložil fantom playoff letos hrající s image muže dvou tváří Michal Jedlička, který před brankovištěm přetlačil Jelínka a bekhendem překonal i Ciompu. Po první třetině odcházely týmy do šaten za jednobrankového rozdílu příznivějšího pro Vítkovice.

      Domácí hnáni neúnavnými fanoušky v čele s fantastickými bubeníky zahájily druhou část opět aktivněji a ve 24.minutě šly znovu do dvoubrankového vedení. Jelínkovu střelu z první pěkně před Bobisudem tečoval Pavel Brus. Prvním vyloučeným utkání se stal vítkovický Suchánek, který oplácel faul Hlavičky a jak už to bývá, rozhodčí zaregistrovali pouze oplácení. Vítkovice hrají letos oslabení velmi ofenzivně a i tentokrát si v této herní disciplíně vypracovaly hned tři vyložené brankové příležitosti! Ale ani Hrubý, ani Tomašík a ani Vladař své šance nevyužili. Ve 27.minutě skončilo utkání pro Petra Kološe, jeho koleno nevydrželo velkou zátěž, v dalším průběhu zápasu se již na hřiště nevrátil. Zakrátko po vypršení Suchánkova trestu přišel faul Bruse a tuto přesilovku již sehrál Tatran lépe. Míček se trošku se štěstím odrazil k Fridrichovi a hostující kapitán přiblížil Tatran zase na dostřel. Pak dostaly výhodu přesilové hry také Vítkovice. Přesilovku nesehrály špatně, ale branku nevstřelily. Stejně tak si vedly při dalším vyloučení střešovických o chvíli později.

      Třetí přesilovku v řadě hrály Vítkovice od 42.minuty a tentokrát již faul Hlavčky potrestal krásnou ranou tahem z dálky Milan Tomašík. Hříšník ale svůj faul odčilnil v minutě 48., když po jeho samostatném úniku a střele do boční sítě dorazil míček do branky Richter. Plaček měl pak po Brusově pasu několik možností dorazit míček za Bobisuda, ale Vítkovice odskočily opět na dvě branky až o minutu později po vlastní brance Přívary, který si srazil míček po nahození Martina Vladaře. V 55.minutě putoval na trestnou lavici podruhé v zápase Suchánek. Kritické oslabení Vítkovice přežily, ale o chvíli později inkasovaly z hole Jedličky, který opět dokázal z těžké pozice vykouzlit bekhendem kontaktní gól. Tatran si vynutil v poslední minutě opravdu drtivý tlak, ale skvělý Ciompa držel akcie Vítkovic nahoře. Pak bohužel trefil výhozem Brus kostku nad hrací plochou a 27 vteřin před koncem se tak míček dostal ke Garčarovi a ten střelou do šibenice utkání vyrovnal. Domácí fanoušci ale přesto hnali Vítkovice vpřed. Trenér Mrázek si vybral v čase 59:45 oddechový čas při rozehrávce v útočném pásmu. Po střele Tomašíka a jemné teči Martina Vladaře hala explodovala radostí, když míček skončil v hostující brance!!! Florbalový thriller skončil lépe pro Vítkovice!

      Vítkovice po vynikajícím zápase porazily Tatran Střešovice 6:5! Šestým hráčem v poli byli jednoznačně fantastičtí fanoušci!! Děkujeme!!!

Foto: Roša