Marcel Suchánek: Vyhovuje mi herní styl Vítkovic

06. června 2008, Redakce

Jako prvního z posil pro sezonu 2008/09 představujeme Marcela Suchánka. V uplynulé sezoně byl ve Vítkovicích pouze na hostování z mateřského Pepina. Od nadcházející sezony přichází do týmu českého vicemistra na přestup. Marcel si Vítkovice pochvaluje a věří, že v příští sezoně budou ještě lepší.

 

      Tento florbalový brankář s výborným postřehem nastoupil v uplynulé povedené sezoně v barvách rytíře Vítka k devíti ligovým zápasům. Přesto, že se nepodařilo hostování z Pepina prodloužit do konce sezony, do svého bývalého klubu se již na zbytek soutěže nevrátil. Nyní se podařilo dojednat přestup.
      Od příští sezony bude již Marcel Suchánek hráčem Vítkovic.


Loni jsi ve Vítkovicích pouze hostoval a do bojů v play-off bohužel nemohl zasáhnout. Jaké to bylo sledovat zápasy pouze z tribuny?

"Vlastně jsem trénoval uplně normálně, jako bych zápasy chytal, ale bohužel jsem nemohl hrát a bylo to pro mě dost těžké sledovat zápasy jen z tribuny. Každý zápas to ale bylo lepší a lepší, navíc Roman Ciompa chytal výborně, takže jsem byl klidný."

Nyní tě čeká první plnohodnotná sezona jako hráče Vítkovic. Co od ní očekáváš, co se týče sebe samotného?
"Očekávám od ní, že bude minimálně stejně úspěšná, jako ta minulá. Chci na sobě pracovat a odchytat co nejvíc zápasů."

Jaké jsou podle tebe tvé přednosti a na čem naopak chceš v nejbližší době zapracovat? 
"Myslím že nemám nějakou výraznější slabinu, možná práce s hokejkou mi dělá trochu problémy:) Samozřejmě nic není úplně ideální a tak musím na sobě hodně pracovat."

Jak vidíš šance Vítkovic v nadcházející sezoně?
"Na tuhle sezonu se těším strašně moc. Budeme se snažit, aby příští sezona byla nejméně tak úspěšná jak ta minulá. Navíc nás čeká kvalifikace na Pohár mistrů, to bude určitě další zkušenost pro náš tým. Tahle sezona bude dobrá, věřím tomu."

Na co se ve Vítkovicích nejvíce těšíš?
"Na Vítkovicích je nejlepší ta parta lidí, kteří jsou kolem. Od hráčů, trenérů až po vedení. Tohle jsme nikdy neviděl. V Pepinu to bylo přesně naopak. A taky mi vyhovuje herní styl Vítkovic."

Ve Vítkovicích máš mladšího bratra, hraje v obraně. Jaké to je za ním chytat?
"Je to super, vždycky jsme chtěl hrát s bratrem. Možná mezi náma trošku vázne komunikace, ale to se časem zlepší."

Jaký je Tvůj florbalový sen? 
"Vyhrát titul s Vítkovicemi!"