Celostátní soutěže rozlosovány.

15. června 2008, CD

Dnes byla v Brně rozlosována celostátní část české florbalové scény pro nadcházející sezonu. Ve Fortuna Extralize vítkovickou základní část uzavírají z obou stran nováčci Sparta a Znojmo.

SEZONA 2008/09

Předběžný rozpis ještě nespecifikuje přesná data a časy, jsou známy pouze víkendy, ve kterých se budou daná utkání hrát. Libovolně lze s časy v rámci tohoto víkendu manipulovat až do 20.července.

V celostátní sféře mají Vítkovice 6 zástupců- muže, ženy, juniory, juniorky, dorostence a veterány.
      Jako první se na domácí půdě představí muži. V úvodním kole na své domácí hale na Dubině přivítají 20. nebo 21.září nováčka Spartu Praha. Naopak poslední kolo odehrají na palubovce druhého nováčka, týmu ze Znojma.
      Ženy potká začátek podobný loňské sezoně, když se v úvodním dvoukole utkají s pražskými Bohemians na jejich půdě, ale tentokrát se ve druhém zápase neutkají s Future, ale prověří formu libereckých Crazy Girls. První hrací víkend je naplánován souběžně se začátkem mužské soutěže. Liga žen se rozrostla o jednoho člena a tím je pražský tým Elite. Do soutěže tak naskočí kompletní top desítka českého ženského florbalu.
      Junioři začnou pražským výjezdem Bohemians-Future o víkendu 27. a 28.září.

      Přesné časy a rozlosování soutěží závisí na rozlosování regionálních soutěží. Přesná data jednotlivých zápasů pak budou známá na konci července.