Tři medaile z Fat Pipu

23. června 2008, CD

Ženy Vítkovic prokazují velkou chuť odčinit pokaženou sezónu a vyhrály již druhý mezinárodní turnaj! Po Jadberg Cupu v Brně triumfovaly i v Ostravě! Muži a junioři skončili shodně na bronzových pozicích.

Uplynulý víkend patřil turnaji Fat Pipe v Ostravě.

      Mužský A-tým suverénně vyhrál skupinu, v níž se vypořádal s Mustangy, záložním týmem Vítkovic, 8:0, pak si ještě s větší chutí zastřílel s Kopřivnicí a vyprovidil ji 10:1 a v posledním zápase porazil i Wizardy z Prahy 5:2. Osmifinálové klání s Hattrickem Brno skončilo rovněž jednoznačně 7:1, stejně tak čtvrtfinále s Kučera Teamem (9:4). Stopku vystavilo Vítkovicím v semifinále pořádající Pepino, které uspělo na trestné střílení 4:3.
      V sestavě Vítkovic se už objevily i posily Vítkovic Daniel Folta, Michal Hanic a v brance také překvapivě někdejší dvojka Daniela Grečmala Michal Sekanina. Jaroslav Vaněk dres Vítkovic ještě neoblékl.

      Ženy Vítkovic vyzařují velký hlad po úspěchu. Na začátku května vyhrály turnaj v Brně a nyní i Fat Pipe! V základní skupině si poradily se všemi protivníky (FbK Sokol Valašské Klobouky, Czechista IBK, SC Hattrick Brno FbŠ). V osmifinále se střetly s FBC ZŠ Horní a po výsledku 7:1 a čtvrtfinálovém vítězství 4:2 nad Otrokovicemi nastoupily proti pražské Bohemce. Narozdíl od mužů ho ale zvládly a po výhře 4:1 a finálovém vítězství 4:2 nad Pinkstou se těší z dalšího turnajového vítězství!! Teď ještě Czech Open...

      Junioři vyhráli skupinu (6:2 s Wizards, 4:3 s Brněnskými Hromkocoury, 5:5 s Bohumínem), a po vítězství s Mohelnicí 6:0 a slovenskou Žilinou 4:1 padli podobně jako muži v semifinále na nájezdy. Jejich přemožitely se stal Citrus tým, neoficiální havířovská torpéda. V souboji o třetí místo pak znovu porazily Hromkocoury 8:5 a obsadili třetí místo.

      Mustangové po prohře s A-týmem a vítězství 6:4 s Wizardy sahali po postupu ze skupiny v přímém souboji s Kopřivnicí, ale prvoligový soupeř zhatil jejich naděje gólem na 2:1 40 vteřin před koncem zápasu.