Turnajová neporazitelnost pokračuje !

25. června 2008, Dona

I podruhé dokázaly ženy start na turnaji proměnit ve zlatou radost. Po brněnském Jadberg Florbal.com Cupu připadl pohár pro vítěze i na ostravském Fat Pipe Cupu modrobílým !

 

 

    Už v pátek něco po poledni ženy nastoupily k prvnímu utkání ve skupině proti neznámým soupeřkám z Fbk Sokol Valašské Klobouky. A jak už to tak v prvních utkáních bývá , ani Vítkovicím se nevyhlo rozpačité plížení se na hříšti. Soupeřky naopak vyznávaly až nepěkně aktivně vypadající běhavý florbal. Přestože soupeřky favorizované Vítkovice trápily aktivitou , kvalita a zkušenost převládala v táboře bílomodrých. Obstřelování soupeřovic golmanky však vedlo pouze ke dvěma přesným zásahům. A když si Valašské Klobouky připsaly jeden gól, utkání skončilo těsným skóre 2:1.


1. SC SSK Vítkovice x Fbk Sokol Valašské Klobouky 2:1


    Druhý zápas proti výběru hráček hrajících pod hlavičkou Czechisty IBK znamenal už o něco jinou ,, dimenzi“. V dresu soupeřek nastoupila zkušená Alena Slováková a v obraně Vítkovic nadělala pořádné zmatky. Vítky ale mají dvě velké kanonýrky, které zařídily sice opět velmi těsné, ale i tak platné vítězství 2:1. Po jednom zásahu si samozřejmě připsaly kdo jiný než Zuzana Macurová a Tereza Urbánková.



1. SC SSK Vítkovice x Czechista IBK 2:1


    Poslední utkání ve skupině se odehrálo na „domácí“ půdě na Dubině. V bráně soupeřek z SC Hattrick Brno FbŠ přiváděla vítkovické k šílenství Veronika Sobková. Její zákroky dlouho držely naděje brněnských na bodových příčkách. Když první gól vsítily soupeřky, Vítkovice se začaly dvakrát tolik cpát do zakončení. Několik málo okamžiků před sirénou se podařilo vyrovnat. A stylově první kontakt s míčkem sedm vteřin po úvodním hvizdu druhé poloviny proměnila ve vedoucí gól vítkovická nositelka dresu s číslem 7, Nikola Černá. Zanedlouho se trefila další Vítkovická hráčka a už už to začalo vypadat, že se konečně podaří zvítězit jasnějším poměrem. Naneštěstí se brněnským se přece jen podařilo po zmatcích před brankou alespoň snížit na konečných 3:2.


1. SC SSK Vítkovice x SC Hattrick Brno FbŠ 3:2


    Turnajový pavouk v osmifinále svedl Vítkovice dohromady s dalším brněnským týmem, tentokrát však FBC ZŠ Horní. V první třetině se hráčky rytíře Vítka poměrně trápily a neuměly svou územní převahu převést i na skóre. Což se ale nakonec zlomilo ve druhé třetině, ve které se podařilo odskočit soupeři na dostatečnou vzdálenost. Třetí třetina se už nesla v pohodovém rytmu, ve kterém do sítě soupeřek spadlo několik dalších gólů. Takže konečný výsledek útkání se zastavil na hodnotě 7:1 pro Vítkovice.


1. SC SSK Vítkovice x FBC ZŠ Horní 7:1


    Prvními soupeřkami, které vzbuzovaly respekt ještě než se vůbec začalo hrát, se staly dívky z Panthers Otrokovice. Před utkání byly Vítkovické poučeny trenérem Jiřím Veleckým jak je třeba hrát na běhavý a tvrdý styl hry soupeřek. Panterky přijely i s Jitkou Zvonkovou, která je známá perfektním čtením hry. V útoku pro změnu řádila agilní štírek Martina Mahdalová. Především ty dvě také prověřovaly pozornou vítkovickou brankářku Lenku Kubíčkovou. Utkání však patřilo docela jiné hráčce. Naplno se projevil kanonýrský apetit Zuzany Macurové, která těžila z výborných přihrávek Andrey Pastuškové. Zkušeně v zakončení si počínala i Lucie Šteifová, která svou backhandovou trefou pojišťovala vítězství.

Z toho utkání lze vyzvednout kolektivní práci všech hráček, které až na malá zaváhání dokázala plnit slova trenéra. Bohužel obě chvíle, ve kterých vítkovická obrana zaváhala, byly potrestány . I přes dva záznamenané zásahy Vítkovice porazily svého čtvfinálového soupeře 4:2.



1. SC SSK Vítkovice x Panthers Otrokovice 4:2


    V neděli ráno se v „sauně“ na Čapkárně odehrálo semifinále proti vicemistryním republiky z FbŠ Bohemians Praha. Holky z bohemky dojely nejenom s posilami na další sezónu, ale také s novou tváři na lavičce. Do branky zelenobílých se téměř po roce postavila Lenka Lačňáková. Hned v první minutě utkání se musela rovnou dvakrát otáčet pro dva míčky za svými zády!

    Chce se říct, že se FbŠ podařilo úplně vymazat ze hřiště. Za soupeřky nejvíce hrozila Andrea Kohútová a bývalá kapitánka Vítkovic Zuzana Jelínkové. Ani jedna se však do listiny střelců nezapsala. Paradoxně to byly Vítkovice, které nabídly Bohemians snížení skóre a to když trochu nepřiměřeně bránila Anna Niemcová. Z následného volného úderu se hráčka FbŠ nemýlila když našla skulinku v bráně Lenky Kubíčkové. Ta odchytala jeden z převelikých zápasů, kdy sice nebyla v časté pernamenci, ale když už, tak svými zákroky jistila jinak dobře pracující obranu. Nádherný zásah si znovu připsala Lucie Šteifová a nově také Hana Zamastilová, jejíž nízký padáček zapadl přesně za nachystanou nohu Lenky Lačňákové. Výhrou nad Bohemians tak pokračuje prokletí zelenobílých, které již třetí zápas v řadě nedokázaly Vítkovice přehrát na hřišti!


1. SC SSK Vítkovice x EVVA FbŠ Bohemians Praha 4:1



    Poslední překážkou před ziskem krásného putovního poháru pro vítěze Fat Pipe Cupu se staly obhájkyně z loňska, tým Pinksta, který minulý rok vystupoval na turnaji pod pseudonynem EX-U19. A jak starý název naznačuje, v růžových dresech neběhaly neznámé tváře. Za všechny lze jmenovat letošní juniorku sezóny Dominiku Šteglovou nebo také Kristýnu Jílkovou.

    Ale Vítkovice se velkých jmen rozhodně nezalekly. Naopak stejně jako proti FbŠ se podařilo jít velice brzo do vedení. Zápas nebyl svázán taktickým bojem, naopak se obě družstva velice často dostávala do nebezpečných útoků. Na jedné straně přesvědčivě a jistojistě lapala někdy až za hranící lidského chápání Lenka Kubíčková a v bráně Pinksty kralovala Alena Vokatá. Ta ovšem ukázala, že i gólman si může vybrat slabší chvilku, když za svá záda propustila jednu lehčí střelu mířící k tyčce. Za růžové se ve finále trefila Veronika Bekeová a poté z téměř nemožné pozice Dominika Šteglová.

Utkání se tedy srovnalo. Ovšem vítkovické se dokázaly znovu dostat do vedení a kolektivním výkonem podtržený impozantními výkony ve druhém dějství dokráčelo k vítězství na mezinárodním turnaji Fat Pipe Cup 2008 s celkovým skóre 26 : 10!


1. SC SSK Vítkovice x Pinksta 4:2

Sestava Vítkovic:

Kubíčková, Ondrejková
Adamová, Dostalíková, Niemcová, Rumíšková, Urbánková H., Vašíčková
Černá, Haluzová, Ludanyiová, Kovalská, Macurová, Novákovská, Pastušková , Skalíková, Šteifová, Urbánková T., Zamastilová, Kvochová


Pokud vezmeme v potaz geografii, momentálně vlaje znak Vítkovic nad dvěma městy- Brnem a Ostravou. Na začátku srpna čeká ženy Czech Open v Praze.
Podaří se dobýt i největší baštu florbalu?