Vítkovice porazily Spartu 3:1

20. září 2008, CD

Na úvod sezony nepříliš pohledný zápas, ale zato vynikající divácká kulisa bez mála tří stovek fanoušků a vítězství Vítkovic. To vše bylo k vidění v sobotní večer na Dubině.

      Od prvních minut diktovaly tempo domácí Vítkovice. Bohužel se ale zastřelovaly, nevycházela finální přihrávka a když už, tak byl na místě pozorný Mitrovský v brance Sparty. Od prvních minut o sobě také dávali vědět fanoušci, kteří dokázali, že jsou na novou sezonu pořádně namlsaní. Sparťané se k ohrožení branky Michala Sekaniny, který se nečekaně objevil ve vítkovické brance, dostávali sporadicky. V 11.minutě se ale utrhl Vaculík a Sekanina musel zasahovat. Pravidlo nedáš-dostaneš se uplatnilo i v tomto zápase. Ťopek našel na středu Jaroslava Vaňka a ten bez přípravy dostal míček do sítě - 1:0. O další branku se snažila především dvojice Tomašík - Vít Hrubý, ale skorem už do první sirény nehnuli.

      Ve 23.minutě byl faulován Folta. Vítkovice za dvacet vteřin první přesilovku sezony využily brankou Tomašíka. Sparta ale bleskově kontrovala brankou Janečka. Pak se několikrát ve slibných pozicích objevil opět Tomašík, ale jeho úspěšnost již byla mizivá. Šanci na srovnání skóre dostala Sparta v polovině utkání, ale přesilovku při vyloučení Suchánka nevyužila. Naopak. Folta vyslal do samostatného úniku Vaňka a ten krátkou forhendovou kličkou před Mitrovským a následnou střelou do horní části branky vrátil Vítkovicím dvoubrankové vedení. Několik dalších slibných šancí pak již Vítkovice do konce druhé části nevyužili.

      Třetí třetina se dlouho nesla v uspávajícím tempu. Vítkovice měly několik šancí, které brankou opět neskončili, Sparta se prakticky k Sekaninovi nedostala. V poslední desetiminutovce si přece jen vypracovala několik šancí, například Križkovu pěknou střelu tahem, ale to bylo vše. V 57.minutě byl vyloučen Brus, Mitrovský byl odvolán z branky, ale ani z přesilovky 6 na 4 hosté nic nevytěžili.

      První utkání sezony tak přineslo do Vítkovic první tři body. Doufejme, že to bude tímto tempem pravidelně pokračovat. Druhé kolo sehrají Vítkovice v Praze před televizními kamerami s SSK Future. V neděli 28.9. na ČT4 SPORT.
       Další domácí utkání je pak naplánováno na sobotu 4.10. s Mladou Boleslaví, která si dnes poradila na hřiěti Chodova a zvítězila 6:4.