Michal Sekanina: Je to více profesionální

27. září 2008, CD

V utkání prvního kola se Spartou se v brance neobjevil ani Roman Ciompa, ani Marcel Suchánek. Vítkovice přes léto posílily i na postu, který to nepotřeboval. K aktivní brankářské kariéře se vrací talentovaný dlouhán Michal Sekanina a ve své obnovené extraligové premiéře nezklamal.

Ahoj Michale, vracíš se po zlepšení zdravotního stavu. Jak se cítíš teď?
"Není to tak úplně ok, ale jde to velmi rychle k dobrému. Dá se říct, že jsem na tom daleko líp než když jsem chytával v minulosti."
 
To jsem rád. Kde jsi strávil posledních 6 let?
"Dva roky jsem chytal v Hávířově, pak jsem se vrátil do Vítkovic. Odchytal pár přípravných zápasů a to bylo pro chytání vše. Začaly mě bolet kolena a dá se říct, že i celý imunitní systém šel pryč. Ale nádále jsem se věnoval trenováním kluků. Nechtěl jsem se branky pustit a stále jsem se snažil zůstat. Tak jsem sestoupil do páté ligy do týmu Notor Stars. Tam jsem odchytal asi 5 zápasů za dva roky. No a nakonec jsem šel ještě níž a to do šesté ligy do týmu Rafani Ostrava. Tam jsem nastoupil asi na 4 zápasy, ale nemělo to šťávu. Tak jsem hrál v poli :). S chytáním jsem už měl jasno- konec. Až jednou, když jsme s klukama hráli přátelák, nepřišel nám golman. Nikdo nechtěl do brány, tak jsem šel já. V bráně mi to šlo a kolena se nerozbolely. To byl nový inpuls zkusit to znovu."
 
Jak vnímáš atmosféru v pro tebe nových Vítkovicích?
"Vše je jiné, více profesionální. Kluci jsou v pohodě, hodně se mi líbí, jak to berou vážně, jak jsou kluci do toho zapálení. To nikdy ve Vítkovicích nebylo- je to jen dobře."

Ve vítkovickém brankovišti je pořádná strkanice. Jak se s tím vyrovnáváš a jak si rozumíš s dvojicí Ciompa - Suchánek?
"Strkanice to je :-). A s pojí postavou jsem na tom nejhůř:-). Ještě nedošlo nikdy k tomu, abychom se pohádali nebo byli na sebe naštvaní, vše je v přátelském duchu, tak jak s ostatními hráči. Je to dvojice která je fajn. Marcel Suchánek třeba za mnou příjde a řekne co dělám špatně, takových slov si vážím."
 
V prvním zápase sezony ses v brankovišti objevil ty. Takže jsi vítkovická jednička?
"To ne. Trenér R. Mrázek nás chce všechny točit. Tak jsem za to i moc rád. Kdysi byla myšlenka taková, že chytal jen jeden a druhý nastupoval jen když byl první unavený. To mě jako mladého golmana velmi mrzelo."
 
Jak se ti chytalo proti pražské Spartě? Moc práce jsi neměl, ale několik ostrých zákroků jsi musel vytáhnout.
"Proti Spartě se mi chytalo ze začátku nervozně, ale přesto sem si to vychutnával. Už vše beru jinak. Kdysi jsem byl velmi nervózní. To je pravda, moc střel na mě nešlo ale já si nestěžoval:-). I přes tu trochu jsem měl místama velké štěstí."

Je tomu už dlouho, cos nechytal extraligový zápas. Vzpomeneš si ještě na něj?
"Naposledy to bylo ještě za Havířov, Hráli jsme první kolo play-off proti Vítkovicím 2003-2004. Samo že jsme prohráli:-)."
 
Michale, ať se ti daří, ať ti drží zdraví a hodně štěstí v průběhu tvého dalšího
 florbalového působení.
 
"Díky, Romane. Nápodobně!"

Rozhovor s Michalem Sekaninou formoval Roman Sladký.