Jako na houpačce

01. října 2008, CD

Vítkovice prohrály brankou tři vteřiny před koncem v oslabení. Střelcem byl Pavel Kožušník. Utkání otočily během tří minut poslední třetiny z 0:1 na 3:1, přesto jej nakonec ztratily.

 

      V Havířově chodí na florbal hodně diváků a nejinak tomu bylo i tentokrát. Domácí Pegres přivítal Vítkovice. Utkání řídila dvojice Gavlas-Mikula. Nutno dodat, že velice benevolentně, o to více překvapují dva vítkovické tresty na úplném sklonku utkání.

      Utkání nemělo zrovna raketový nástup. Oba týmy si postupem času vypracovaly šance, ale branku divácí v první třetině neviděli. Za to ihned po nástupu ze šaten se po přihrávce Zindulky ze středu trefil pěkně z první Michalík. Vítkovice si poté vypracovaly velké množství šancí, ale doplácely bohužel na mizernou koncovku. A když už se trefili mezi tři tyče, na místě byl brankář Kotula. 
      Vítkovice přepnuly na vyšší rychlost až na začátku třetí třetiny. Po fantastické přihrávce Jelínka se trefil téměř do prázdné branky Martin Tokoš. Jan Jelínek byl u zrodu další gólové akce o necelou minutu poté. Chytře uvolnil na středu Daniela Foltu, který místo všemi očekávané střely volil přihrávku na zcela volného Martina Vladaře a ten do prázdné branky otáčel zápas. Za další minutu se parádně tahem trefil Patrik Suchánek a Vítkovice byly na koni. Z něj je sesadil až faul na velkém brankovišti, za nějž rozhodčí správně nařídili trestné střílení. To dlouhou kličkou proměnil Michalík a vrátil Havířov do zápasu. Skvěle hrající Folta pak bavil diváky precizní hrou. Bohužel byl odměněn kromě potlesku i vulgárními výrazy jednoho primitiva z hlediště. Utkání se přiostřovalo, bylo k vidění požehnaně dvouminutových faulů, ale rozhodčí se nerozhodli pro dvouminutový trest ani v jednom případě. V 53.minutě bylo vyrovnáno. Střelu z velké vzdálenosti Ciompa podcenil a začínalo se od nuly.
      Pak si rozhodčí vybrali faul Plačka a poslali jej v 55.minutě na trestnou lavici. Daná situace evokuje vzpomínku na 21.kolo minulé sezony, kdy duo Gavlas-Mašurka rovněž po téměř padesáti minutách tvrdé hry a množství faulů vyloučili právě jeho. Plaček křivdu tehdy neunesl a dostal za protesty červenou kartu. Tentokrát své vyloučení nechal bez komentáře. Vítkovice se v oslabení ubránily, ale minutu před koncem po dalším dvouminutovém havířovském faulu a mlčení obou píšťalek byl za jednoslovný nepublikovatelný výraz přísně vyloučen vítkovický Brus. Oslabení Vítkovice téměř ustály. Téměř. Do konce zápasu chyběly  tři vteřiny, když se dorážkou z velkého brankoviště prosadila domácí ikona Pavel Kožušník.
      "Zápas jsme si prohráli sami a to opět nedostatečným důrazem v zakončení, na které se snažíme soustředit nejen tuto sezonu, ale stále nejsme schopni proměnit ani zlomek situací, které si vypracujeme. Když se k tomu přidá nekvalitní výkon rozhodčího (na obě strany), tak je z toho přesně takový zápas, jaký byl k vidění v Havířově." povzdechl si po utkání univerzál Jan Jelínek. Na podobné věci si po zápase vzpoměl i Martin Vladař: "Dneska stálo vše proti nám- o rozhodčích nemluvě. Ale zápas jsme si prohráli sami, těžko vstřelíme góly, když nám 50% střel lítá na basketbalový koš. Ale nic se neděje, řekli jsme si, že se z toho poučíme a budeme se na zakončení soustředit i při trénincích, ať má každý z nás aspoň takovou úspěšnost, jak např. Bedla."

      Středeční havířovský večer přinesl první porážku Vítkovic v sezoně a rovněž vlnu emocí. Chuť si mohou Vítkovice spravit již tuto sobotu v domácím utkání s Mladou Boleslaví (sobota 4.10.  18:15 na MH Dubině)