Suchánek na vše nestačil

04. října 2008, CD

Vítkovice doma padly. Mladá Boleslav proměnila 4 z 5 trestných střílení, Vítkovice pouze 3. Patrik Suchánek potvrdil reprezentační nominaci skvělým výkonem.

 

Vloni se oba soupeři střetli v semifinále extraligy. Tehdy třikrát vyhrály Vítkovice. Jednou sice suverénně, ale podruhé už na nájezdy a poté v prodloužení. Tedy nic jednoznačného. A i tentokrát došlo na prodlužování základní hrací doby. Radovali se však hráči v bílých dresech a těmi byli tentokrát Mladoboleslavští.

      Utkání s velkým množstvím šancí slibovalo gólovou úrodu, ale tu nepřipustili skvělí brankáři Marcel Suchánek a Jakub Koráb. Jako první se mohly radovat Vítkovice, Martin Tokoš se trefil parádně, ale míček se odrazil od zadní horní tyčky tak prudce, že zmátl i oba rozhodčí, kteří branku neodpískali. Pokračovalo se ve hře. V první třetině ale branka přece jen padla. Chytrou střelou těsně nad zemí se prosadil hostující Fojta. Ve vítkovickém dresu byl střelecky velice aktivní především Patrik Suchánek, ale jeho čas měl teprve přijít.

      Deset vteřin ukrojených ze druhé třetiny stačilo hostujícímu Veselému k tomu, aby prudkou střelou napálil odražený míček do branky Marcela Suchánka a poslal svůj do dvougólového vedení. Vítkovice ve 26.minutě sice  nevyužily již podruhé v utkání výhodu přesilové hry, ale pouhých pět vteřin po návratu Novotného z trestné lavice se konečně prosadil po Brusově křížné přihrávce střelou tahem Patrik Suchánek. Vítkovice pak neproměnily spoustu šancí. Střelecké trápení vrcholilo šancemi Víta Hrubého a Vaňka. Vyrovnání se však domácí diváci přece jen dočkali. V rohu hřiště vybojoval na Slaném míček Tokoš a jeho přihrávku zužitkoval nejlepší hráč domácích na hřišti Patrik Suchánek.

      Třetí třetina byla ve znamení velkých šancí Vítkovic a několika rychlých velmi nebezpečných brejků Mladé Boleslavi. Střelecké trápení Vítkovic ale nebralo konce. Skvělý Koráb v brance hostí pochytal i ty nejvyloženější šance. Pokud nezačnou Vítkovičtí hráči proměňovat vypracované šance, nezvítězí. Toto rčení bylo potvrzeno jak ve čtvrtek v Havířově, tak i v sobotním utkání proti Mladé Boleslavi. Utkání na konci připomínalo vyčkávanou. Vítkovice jakoby měly na paměti rozhodující branku z poslední minuty minulého zápasu proti Havířovu a braly raději jistý bod. Za ten byla velice ráda i Boleslav. V nudném prodloužení viděli diváci pouze jedinou střelu na branku, kterou zlikvidoval Marcel Suchánek. Stejně jako v druhém semifinálovém utkání loňské stříbrné sezony tedy o osudu utkání měla rozhodnout trestná střílení.

      Vítkovice nasadily do branky na nájezdy Romana Ciompu, ale tento tah se neukázal býti šťastným. Jako první na něj vyzrál Petr Novotný. Daniel Folta ale s chladnou hlavou vyrovnal. Fojta poté rovněž proměnil a neúspěšnost brankářů potvrdil proměněným nájezdem také Petr Kološ. Mladoboleslavský Volf Ciompu také prostřelil, měčbol musel odvrátit Pavel Brus. Ve stejné situaci jako při již několikrát vzpomínaných nájezdech z loňského semifinále ale opět uspěl. I když se štěstím, míček otřel snad o všechny tyče Korábovy branky. V základních třech sériích byli tedy úspěšní všichni střelci. Do branky se pak postavil Marcel Suchánek a vychytal Fojtu! Mečbol měly tedy na konci čtvrté série Vítkovice, ovšem Petr Kološ svůj druhý nájezd již neproměnil. Naopak hned poté vyzrál na Marcela Suchánka Novotný a když Foltovu dlouhou kličku vychytal Koráb, bod navíc putuje do Mladé Boleslavi.

      Patrik Suchánek byl ve třetí třetině velmi blízko hattricku. Byl by tak hrdinou. Nepovedlo se. Příčinu prohry pak viděl, podobně jako asi každý z více než dvou stovek diváků, jednoznačně. "Zápasu chybělo od nás proměnit některé šance, které jsem měli. Potřebujeme zvýšit hlavně důraz před gólmanem."

      Zda se vítkovičtí střelci proberou v souboji s chabou třineckou obranou a zvednou si tak střelecké sebevědomí, se ukáže již ve čtvrtek na třinecké půdě. "Ocelářská" obrana rozhodně z oceli není. Ve čtyřech zápasech nestačila na hrozivých 38 střel, které se ukázaly být gólovými. Do pevné obrany Tatranu Střešovice se naopak budou muset dostávat v nejbližším domácím utkání, které je naplánováno na čtvrtek 16.10. v 18:30. Televizní zápas Vítkovice-Střešovice bude pak vysílán  ze záznamu ve 21h na programu ČT4 SPORT.

Foto: Roša