Mistr ze Střešovic na Dubině padl!

16. října 2008, CD

Zaplněná hala viděla krásné utkání a vítězství Vítkovic 5:3! Domácí střelci se konečně chytli, nejlíp si vedl Lukáš Hrubý, který se zaskvěl hattrickem!

 

      Tatran přijel do Ostravy oslaben o brankáře Kafku, obránce Garčara a švédského útočníka von der Pahlena, Vítkovicím zase chyběli zranění Janečka, Hanic a Ťopek. Mimo hru byl rovněž Plaček.

      Do branky se postavil Roman Ciompa a potvrdil tak pravidelné střídání tří vítkovických gólmanů. A vedl si skvěle. Inkasoval pouze třikrát a pomohl tak svému týmu odčinit prohru z finálové série.

      Hned ve třetí minutě se poprvé v zápase trefil po zpětné Vladařově přihrávce Lukáš Hrubý. Za další dvě minuty si Jedlička neodpustil řeči směrem k rozhodčím a byl poprávu vyloučen. V přesilovce se nejdříve zastřeloval Brus, poté byl ale vyloučen a síly se srovnaly. V nastálé přesilovce Střešovic měl obrovskou šanci Jendřišák, ale Ciompa fantasticky zachránil! Diváci se dočkali v první třetině ještě jedné branky. Pak trefil Mojžíšek tyčku Zichovy branky. Po brilantní Foltově zadovce se v 18.minutě tahem trefil mladý Pavel Jankulár! Třetina se dohrávala v početní výhodě Tatranu. V ní utekl Martin Tokoš, ale nájezd na Zicha gólem nezakončil.

      Druhá třetina začala vlažně, oba týmy se nechtěly dopustit chyby. Do varu opět všechny dostal skvělým individuálním průnikem Folta a předložil míček Lukáši Hrubému který téměř nemohl trefil líp! 3:0! Nadšení ale za chvilku trošku schladil sváteční střelec Přívara. Hra měla obrovský spád. Ve 35. minutě vyslal Tomašík do sólového úniku Martina Tokoše ten svůj blafák zakončil přesně! 4:1!

      Třetí třetinu začali hosté presingem, Vítkovice hrály rovněž velmi aktivně, hra byla hodna souboje dvou loňských finalistů. Tatran vrátil do hry střelou  z křídla Horák a snížil tak na 4:2. Odpovědět mohl bleskově Tomašík, ale trefil pouze břevno! A v 50.minutě trefil další břevno Jankulár! Šance Tatranu končily buď na Ciompovi nebo na dobře bránících hráčích Vítkovic. V 54.minutě skompletoval hattrick po podobné spolupráci s Vladařem jako u první branky Lukáš Hrubý! Prakticky z protiútoku ale prostřelil Ciompu Fridrich a utkání gradovalo. Domácí hráči ale závěr zvládli. V poslední minutě ještě vrcholil střešovický tlak tyčkou Richtera. 

      Vítkovice nakonec tedy v krásném televizním zápase porazily favorita soutěže Tatran Střešovice 5:3!