Ženy ztratily s nováčkem

19. října 2008, Dona

Na páté a šesté kolo extraligy žen přicestovaly do Ostravy dva pražské celky. Na sobotu SSK Future a v neděli nováček ELITE Praha.

Sobotní utkání bylo v režii Vítkovic. Přestože se znovu ženy nevyvarovaly v závěru hluchému místu a tedy trápení, nakonec získaly všechny tři body.

Do zápasu se dříve dostaly domácí hráčky. Už ve druhé minutě po přihrávce Tamary Hašové sklepla míček za záda hostující Francové novou holí Soňa Schaffnerová. Ke slovu se také dostaly hostující, zlobila především Kleinová, která také jeden ze svých útoků zakončila zcela přesně v čase 15:28. Poté, co se obrana Vítkovic nestačila zrevidovat se Kleinová vydala se spoluhráčkou ohrozit branku Lenky Kubíčkové. Místo přihrávky na úplně volnou kolegyni zvolila překvapivou střelu mezi nohu a ruku domácí brankářky - 1:1. Vzápětí však vedení na stranu Vítkovic strhla Monika Léblová dobře míněným, avšak se značným přispěním hostující brankářky, objetím okolo tyčky ( 2:1, 15:38).

V sedmnácté minutě po straně utekla Tereza Urbánková, jejíž střela mířila na mantinel, odkud se míček odrazil přímo na hokejku Nikoly Černé. Ta si ve velmi těžké pozici poradila a backhandem poslala míček nekompromisně k volné tyčce branky hostí. ( 3:1; 16:15). V osmnácté minutě přišel historický milník pro Moniku Léblovou, která svým zásahem po přihrávce Moniky Adamové zaznamenala 101 trefu v nejvyšší soutěži (4:1; 17:46). Gratulujeme!

 Ve druhé třetině Future zařadil na vyšší rychlost a z pohledu domácího družstva se nejednalo o příjemné zpestření. Posila Future, Jana Medunová ve 24. minutě překonala za asistence Martiny Čapkové Lenku Kubíčkovou( 3:2; 23:28). Hosté se tímto gólem dostali do hry a vidina bodového zisku je nastartovala. V rychlém sledu za sebou ohrožovaly domácí branku Jelínková s Verébovou a také Veselá. Gólovou radost to však nepřineslo.

31. minuta a když ne sporné, tak velmi diskutabilní vyloučení Soni Schaffnerová, která se údajně dopustila držení. Paradoxně ve vlastním oslabení měla obrovskou šanci Tereza Urbánková, jejíž střela však skončila na helmě Francové. Vítkovice nepřestávaly nahazovat míčky po lajnách, s čímž mnohdy měla obrana Future značné problémy. Ke střelám se dostala Niemcová, ovšem Francová čarovala.

Evidetně velmi dobrý vliv má na výkon Future přestávka mezi třetinami. Po té druhé se totiž na hřiště vyřítilo tornádo v červených dresech. Ospalé Vítkovice se musely velmi rychle začít probírat po gólu Barbary Jelínkové z 42.minuty, který Future posunul na rozdíl jediného zásahu. O minutu později ovšem znovu zaúřadovala spolupráce Terezy Urbánkové s Nikolou Černou, která zvýšila na 5:3. Golově plodnou tříminutovku zakončila ještě Jana Medunová ( 5:4, 43:00). V dobré šanci se vzápětí ocitla Jana Solková, jejíž pokus Francová s přehledem vykryla. Na druhé straně opět hrozila Jelínková, Kubíčková ale byla pozorná. 50.minuta patřila Anči Niemcové, která sólový únik z obrany s přehledem zakončila gólovým příspěvkem! (6:4, 49:13).  O tři minuty později gólové zápisy uzavřela Tereza Urbánková pojišťujíc vítězství na rozdíl tří branek.

 

Komentovat zápas proti ELITE Praha může jen značně psychicky odolný jedinec, za kterého se po této, troufám si tvrdit, blamáži přestávám označovat. Kompletní statistiku a popis utkání naleznete zde.

Je potřeba se každá zamyslet. Sama nad sebou, ne nad tím, co kdo dělá špatně. Člověk je tvor chybující. Ale florbal je týmová hra. Táhneme za jeden provaz, tak si to konečně uvědoměme a začněmě podle toho hrát.

Kvalita ještě nikdy nic nevyhrála bez vůle a činů.