Lukáš Petřík: Mám rád plné ochozy!

29. října 2008, CD

Vítkovice dále posilují!Na přestup z Třince přichází jeden z tamních produktivních florbalových "dvojčat". teď již ex-třinecký kapitán Lukáš Petřík! Opačným směrem se stěhují na hostování obránce Ondřej Führer a útočník Zdeněk Žák. aktualizováno.

 

 

      Vítkovice dočasně opouští obránce Ondřej Führer, věčný náhradník v nabité vítkovické obraně, která sestává prakticky celá z reprezentantů. Tři z nich jsou stále v širší nominaci trenéra Skružného pro nadcházející MS. Führer si zahrál letos jediný zápas a to pohárový proti 1.FbC Aligators. Na vítězství 7:6 se podílel brankou. Teď cítí větší prostor. "Cítím se z mého hostování dobře, jsem rád, že si konečně zahraju extraligu. Je to určitě výzva, ješte nikdy jsem nebyl v pozici "posily", tak doufám, že mé nynější trenéry nezklamu a budu předvádět kvalitní výkony."
     
Zdeněk Žák je poctivý útočník, věkově prvním rokem muž. K A-týmu se připojil loni  v posledním kole základní části při vykartování Plačka. Letos by se do základní sestavy prosazoval po příchodech Janečky, Ťopka, Hanice a teď i Petříka velmi obtížně. Také proto si i on pochvaluje možnost nabírat zkušenosti přímo na extraligovém hřišti: "Sice nerad opouštím Vítkovice, ale pro mě je to velká šance si stabilně zahrát extraligu a zlepšit svůj přehled a řešení stresových situací. Konečně se dostanu do zápasové zatížení a doufám, že se brzo budu radovat z gólu..A klukům přeji hodně štěstí do dalších zápasů!"

      Naopak Lukáše Petříka čeká nová výzva. Naskočit do rozjetého vlaku, který má jinou zcela cílovou stanici než trápící se třinecká lokomotiva. Vítkovice chtějí letos opět hrát o medaile.
      Petřík by měl posílit ofenzivu Vítkovic. I když se vítkovičtí střelci probouzejí, vedoucímu Brnu nasázeli osm branek, přesto to směrem dopředu ještě není ono. Lukáš Petřík nasbíral zatím v osmi kolech v dresu Třince osm branek a jednu asistenci. Loni po základní části uzavíral desítku nejproduktivnějších hráčů za 13 branek a 23 asistencí. V play-down se pak podílel na záchraně Třince v nejvyšší soutěži v pěti zápasech devíti kanadskými body (4+5).

Novic ve Vítkovickém dresu odpovídal na několik otázek.


Ahoj Lukáši, vítám tě ve Vítkovicích. Jak se těšíš na nové prostředí?
 
"Díky za přivítání. Na nové prostředí se samozřejmě těším. Bude to pro mě po těch letech určitě velká změna a snad mě to posune i někam dál. V Třinci jsem zažil jen boje v playdown takže v tomhle to pro mě bude určitě jiné."

Poznal jsi už nějak kluky, znal jsi je z dřívějška? Jaké jsou tvé první dojmy?
   "Dost kluků znám z akademického týmu VŠB a taky z nedávného soustředění akademické reprezentace a ten zbytek jen ze setkání při nějakém vzájemném utkání. Mám za sebou zatím jen dva tréninky, a to v docela malém počtu hráčů díky probíhajícím reprezentačním akcím, ale první dojmy jsou určitě příjemné."
 
V čem pro tebe liší atmosféra v Třinci a Vítkovicích?
   "Atmosféru jsem zatím moc nenasál, ale rozdíl určitě bude v náladě hráčů. Přece jenom v týmu, který má na kontě samé prohry to není zrovna příjemné."
 
Co tě vedlo k přestupu? Co si kladeš v letošní sezoně za cíl?
   "K přestupu mě vedla celková situace v týmu Třince. Jak už to, že jsme prohrávali, tak i to jakým způsobem někteří hráči přistupují k tréninkům či zápasům. Navíc po těch letech v Třinci už jsem asi vážně potřeboval změnu. Cíle jsou asi jasné, prosadit se do základní sestavy a dosáhnout s týmem na co nejvyšší příčku."
 
Nebude ti chybět Jirka Curney? Přece jen jste si ve třineckém útoku hodně rozuměli...
   "Jistě, že bude. Za těch pár sezon jsme si na sebe ohromně zvykli. Čekal jsem, že také odejde, ale nakonec se rozhodl jinak. Každopádně bych byl rád kdybychom se ještě někdy v jednom týmu sešli."
 
Už víš, s kým bys měl ve Vítkovicích nastupovat, nebo se zatím sehráváš tak nějak se všemi?
   "Vůbec netuším. Jak už jsem říkal, na tréninku se nás moc nesešlo takže jsem jen těžko mohl odtušit s kým bych měl hrát. Určitě bych si rád zahrál s Michalem Hanicem, se kterým jsem kdysi hrával ještě v juniorském věku."
 
V Třinci to bylo s návštěvností, i díky video on-line přenosům, na štíru. Na Vítkovice chodí letos poměrně hodně lidí, průměrná letošní návštěva je 275 diváků. Co na to říkáš? 
   "Třinci to s návštěvností byla opravdu bída a nebylo to zapřičiněno jen on-line přenosy. Lidé si prostě cestu na florbal nenašli. Na takovou návštěvu jaká chodí letos na Vítkovice se určitě těším, mám rád plné ochozy!"


Text: CD
Foto: Roša