Mladým rytířům víkend nevyšel

17. listopadu 2008, Jussi

Juniorům se víkend příliš nevydařil. Ze šesti bodů doma vydolovali pouze jeden. V sobotu nestačili na Brno a i když jej přestříleli, prohráli 2:6 a v neděli neudrželi několikrát dvoubrankové vedení a s Jihlavou nakonec jen remizovali 5:5.

 

V sobotní podvečer se na bývalé základně domácích na ISŠD Dopravní odehrál zápas mezi Vítkovicemi a brněnskými Bulldogs. Zápas začal v rychlém tempu i přesto, že většina z vítkovických hráčů mělo v nohách dva dorostenecké zápasy. Hra byla vyrovnaná, ale první udeřili Bulldogs, kdy Večeřa s Komínkem rozkombinovali vítkovickou obranu a dostali hosty do vedení. Vítkovice odpověděly do pěti minut, kdy se po střele Petra Jankulára prosadil typickým způsobem Michal Smetana. Jenže v čase 15:59 byl při vyloučení Ivana na správném místě Ondrůšek a využil přesilovku z levé strany. Vítkovice byly svému soupeři rovnocenným protihráčem, ale góly střílel soupeř. Do konce třetiny se ještě trefil podruhé Komínek a stav byl 1:3. Druhá třetina začala gólem, který padl opět do sítě domácích. Od té doby byl na hřišti jeden tým, ale bohužel i vynikající gólman Pešťál. Neustálé střely sebejistě likvidoval a zřejmě podle osvědčeného klišé „nedáš dostaneš“ hrál soupeř, v 31.minutě opět udeřil a zvýšil na 1:5. Situace se bohužel poté opět opakovala, a tak v 54.minutě dokončil hattrick Štěpánek a zvýšil na hrozivých 1:6. Zkorigovat stačil už pouze Martin Michalík, a proto soupeř z Brna odvezl všechny body po vítězství 6:2.

Nedělní utkání naopak odstartovaly Vítkovice dobře, i přes nastřelenou tyčku po Michalíkově nájezdu vedli ve 4.minutě 2:0 po gólech Michala Smetany a Petra Jankulára, ale soupeř do konce třetiny korigoval a také vyrovnal brankami Hrušky a Práška, a tak se šlo do šaten za stavu 2:2. Ve druhé třetině uděřily opět Vítkovice po dalším góle Petra Jankulára a Petra Malíka vedly opět o dva góly, ale po nedůrazu u mantinelu korigoval soupeř na 4:3. O chvíli později sice Lukáš Veltšmíd opět vrátil dvougólové vedení, ale ve třetí třetině Vítkovice odpadly a Jihlava dokázala po gólech Vedry a Jinory vyrovnat a vynutit si prodloužení. V tom už ani jedna obrana nechybovala a tak se body dělily, což je pro mladíky velká ztráta. Doufejme, že se před derby s Pepinem dají dohromady a vrátí se zpět na vítěznou vlnu.