Vítkovice vedou tabulku!

24. ledna 2009, CD

Export tří bodů z domácí palubovky mistra ze Střešovic znamená definitivní posun v tabulce Fortuna Extraligy bez ohledu na zbývající zápasy 17.kola na první místo!aktualizováno.

 

      Vítkovice byly od začátku utkání aktivnějším týmem a to neslo ovoce již ve 4.minutě, když se střelou tahem prosadil Lukáš Hrubý. Tatran se dlouho hledal. Až ve 13.minutě se individuálně prosadil Richter a vyrovnal. Do šaten odcházely ale Vítkovice přece jen za pro sebe příznivého stavu, protože v dvě slepené přesilovky nakonec přeci jen využily zásluhou Patrika Suchánka. Jeho bratr Marcel měl v první třetině pouze 4 zákroky, Kafka musel zasahovat hned proti 12 střelám Vítkovic.

      Na začátku druhé třetiny byly Vítkovice přísně potrestány za pozdní nástup vyloučením Víta Hrubého za zdržování hry, ale přesilovky domácí nevyužili. A tak v polovině utkání udeřily Vítkovice znovu. V ponechané výhodě za dvouminutový faul jednoho z hráčů Střešovic se ve hře 6 na 5 trefil Martin Tokoš. Svižné utkání pokračovalo, fantastickou kombinaci předvedly Vítkovice ve 34.minutě, na jejím konci byla Vladařova přihrávka před prázdnou branku, kde stál Patrik Suchánek. 4:1!

      Třetí třetinu začali lépe Střešovičtí. Štegl sice hned ve 42.minutě snížil, ale prakticky ihned po rozehrávce vyrobil obrovskou chybu, kterou s přehledem potrestal Tomáš Sladký. Další chybu Tatranu ve 45.minutě potrestal po Petříkově příhře kapitán Daniel Folta a utkání se zdálo být rozhodnuto. Na 3:6 sice snížil ve 49.minutě nejlepší hráč domácíh Richter, ale na jeho branku dokázal opět bleskově zareagovat Tomáš Sladký, který využil další špatné rozehrávky soupeře. Kosmetickou úpravu skóre obstaral v 57.minutě Fridrich.
      Vítkovice přestřílely Tatran na jeho hřišti 30 ku 20 střelám.     

      Mistrovský Tatran Střešovice ani po utkání nemohl překousnout křivdu, které se jim dostalo, když Vítkovice pro ně naprosto nepochopitelně odmítly přijet na utkání uprostřed pracovního týdne nebo o juniorském reprezentačním víkendu bez čtyř hráčů základní sestavy a hlavního trenéra, aby pražský celek ušetřil síly.

      Vítkovice tak po všech stránkách naprosto zaslouženě porazily dosavadního lídra a od pátečního večera okupují čelo tabulky české nejvyšší florbalové soutěže.

online:
http://online.cfbu.cz/online-6560.htm

Ilustrační foto: Roša