Mustangové se konečně probudili

01. února 2009, CD

B-tým Vítkovic odehrál jednoznačně nejlepší turnaj v sezoně. V derby B-týmů Vítkovice-Pepino porazili svého soka naprosto stejným výsledkem jako nedávno "áčko", 9:3. Ve druhém zápase rovněž suverénně smetli Bílovec 8:2.

 

      Mustangové konečně zabrali. Po dlouhé sérii smolných výsledků se teď nemuseli o výsledek bít do posledních vteřin utkání. Dva víkendové zápasy vyhráli shodně o šest branek. Navíc porazili v miniderby B-týmů Pepino 9:3.

      První zápas proti Pepinu B začal Mustang dobře, ale na gól Martina Jankulára dokázal úprkem rovnou z trestné lavice odpovědět Franke. Pepino šlo do vedení gólem Krupy, ale čtyři vteřiny před první přestávkou využil pohotovou Grobelného přihrávku Ondřej Bojko a srovnal tak skóre. Za 15 vteřin druhé třetiny ovšem Pepino opět šťastně vedlo, pak už se ale radovali jen Mustangové. Po pěkných kombinacích završil dvěma brankami hattrick Bojko, mezi jeho branky se vtěsnali ještě zásahy Martina Grobelného a Jaromíra Veselého. Poslední tři branky zápasu nesly podpis jediného střelce a tím byl Tomáš Krásný. Vítkovice B Mustang sestřelil B-tým Pepina 9:3.

      Na Bílovec Mustangové umí. S oblíbeným soupeřem s jako jediným i letos poměrně jasně vyhráli. A nejinak tomu bylo i teď. Ustrašený výkon Bílovce jim k tomu ale pomohl. Bílovec poprvé inkasoval ve vlastní přesilovce z hole Richarda Urbana. Ve druhé třetině zvýšili Mustangové dvěmi slepenými brankami Tomáše Krásného, kterého perfektně vybídl Kořínek, a Romana Sladkého na 3:0. Bílovec pak sice v přesilovce korigoval, ale třetí dějství již bylo jasně v režii Mustangu. Dvakrát se trefil obrozený superstřelec Ondřej Bojko, po brance ještě přidali Zdeněk Pavlištík, Adam Kořínek a účet střetnutí uzavřel opět Tomáš Krásný. V poslední minutě ještě dvakrát na břevno zazvonil Chytka, ale s výsledkem 8:2 již nepohnul.