Vítkovice smetly venku i Liberec

15. února 2009, CD

V modrém hrající Vítkovice přivezly svému soupeři na sever Čech jedenáctigólový příděl. A mohlo být i hůř. Po první třetině to totiž bylo 6:0 pro Vítkovice! I bez lehce zraněného kapitána Folty tak pokračuje útok na rekord extraligy!

 

     Vítkovice začly pěkně zhurta a už ve třetí minutě to bylo po brankách Jelínka, Tomašíka a Mojžíška z domácího pohledu 0:3! Jako měly Vítkovice v poslední době strhující především třetí třetiny, tak tentokrát se vybouřily už v té první. Do první sirény totiž stihly další tři góly, konkrétně z holí Vladaře, Bruse a Patrika Suchánka. Šestý gól přitom již nelovil z liberecké sítě Rebro, ale střídající gólman Ponomarev. Střely po první třetině: 3:18!

     Apetit vítkovických střelců pak částečně uvadal, ale skóre přesto rostlo. V polovině utkání to bylo již 9:0 pro Vítkovice. O další trojici branek se podělili Brus, Tomašík a Tokoš. Poslední dva střelci zakončovali po krásných kombinacích do prázdné branky. V té době již musel několikrát ostře zasahovat i brankář Vítkovic Marcel Suchánek. Ale do poloviny zápasu byl bezchybný. Pak jej po minele Kološe přeci jen zblízka překonal Salát. Jubilejní desátou branku zaznamenal trošku se štěstím Sladký. Pak měli Vítkovičtí dvě přesilovky, nečistě hrající Liberec začali rozhodčí trestat, ale v těchto přesilovkách paradoxně gól nepadl.

      Třetí třetina se již hrála víceméně z povinnosti. Do hry se dostal i dnešní náhradník Hanic a poprvé v sezoně po dlouhém zranění také Patrik Janečka. Za stavu 1:10 již očekával nějaké drama jen ten největší liberecký optimista. Po několika šancích, které kryl výborný Marcel Suchánek, se sice ve 49.minutě prosadil ze vzduchu Salát, ale o nějakém vzepření se osudu utkání nemohla být řeč. Do listiny střelců se ještě zapsali za Vítkovice Hrubý a účet utkání uzavřel v přesilovce domácí Salát, který se tak s hattrickem stal v nedělní večer nejproduktivnějším hráčem nejen Liberce, ale i celého utkání.

      Vítkovický trenér Mrázek byl spokojen především s první třetinou utkání: "To, co jsme chtěli předvést, se nám povedlo pouze v první třetině. Poté jsme hru rozdrobili do individuálních akcí."

      Útok na rekord v počtu bodů po základní části tak pokračuje. Stačí porazit doma Chodov a venku nováčka ze Znojma, kterému Vítkovice doma nadělily letos největší výprask extraligy, 19:2.

      Utkání 1. SC WOOW Vítkovice - TJ JM Chodov začíná na ostravské MH Dubině v sobotu 21.2. v 15:00!

DETAIL ZÁPASU Vítkovice - Liberec: zde.

Foto: Roša