Rytíř Vítek lovil exkluzivní názory na finálovou sérii! (nenechte si ujít!)

02. dubna 2009, Mečem rytíře Vítka

Finále se bleskurychle blíží, fanoušky i hráče samotné už pomalu, ale jistě sžírá nervozita, těžko říci jestli více z blížících se zápasů a nebo z nekonečných změn hracích časů finále letošní Fortuna extraligy. Pro odlehčení jsme pro vás připravili pár postřehů k finálové sérii a typy od florbalových i neflorbalových, přesto všem vítkovickým fanouškům dobře či méně známých, osobností. A jedna z nich je svou povahou opravdu velice exkluzivní.

 

 

Každý z tázaných odpovídal na dvě kratičké otázky, odpovědi zahraničních osob jsme pro lepší autenticitu ponechali i v původním znění.

 

Položené otázky byly tyto…

1, jak odhadujete vývoj a výsledek letoní finálové série?

2, jak budete finálovou sérii sledovat a prožívat?

 

 

Vesa Punkari

 - finská legenda světového florbalu, jeden z nejlepších obránců florbalové historie

 

1, My bet is that it\'s gonna be really tight series and it will come down to small details that desides the winner and the Champion! As always in the finals, what has been in the pass has no meaning. Which team can capture the moment and perform at his best right now will make the dream come true. I have many friends in both and I wish them all good luck but maybe it is time for a new king in czech league...

    „Myslím si, že to bude velmi vyrovnaná série a o šampionovi budou rozhodovat opravdu maličkosti. Jako v každém finále bude záležet na tom, který z týmů bude ve větší aktuální formě a splní si tak svůj sen. V obou týmech mám kamarády, všem přeji hodně štěstí, ale možná je čas pro nového českého krále.“

 

2, I will for sure at least follow the results from the internet and if there is a live-steams available I will watch then when it come´s to desiding games. I just love Czech fans and hope they will create the same atmosphere as there was in WC-2008.

    „Určitě si výsledek najdu na internetu a jestli to bude možné, podívám se na video přenos rozhodujícího zápasu. Moc jsem si oblíbil české fanoušky a doufám, že dokážou i během finále české ligy vytvořit takovou atmosféru jako během Mistrovství světa 2008.“

 

 

Tereza Urbánková

 - nejproduktivnější hráčka sličných vítkovických rytířek

 

1, Finálovou sérii vyhrají 3:2 naše Vítkovice, věřím jim.

2, Ještě nevím jak, ale budu jí hodně prožívat a fandit.

 

 

Turkka Lehtinen

 - historicky první zahraniční vítkovická akvizice, finský rychlík a velký vítkovičák

 

1, I think that the series will be really tight, so my bet would be 3-2 for Vítkovice. Both teams will win one away match.

    „Myslím, že uvidíme velmi vyrovnanou sérii, takže tipuji 3:2 na zápasy pro Vítkovice, oba z týmů vyhrají jedno utkání na hřišti soupeře.“

 

2, I watched the third semifinal from CT4 live and I\'m going to continue watching the finals also! And I promise to keep my thumbs up. =)

    „Už jsem sledoval třetí semifinále proti Boleslavi na ČT4 a budu pokračovat samozřejmě i nadále během finálové série.“


Bogdan Musijenko
 
- ukrajinský florbalový odborník, vrchní dohlížeč vítkovického pitného režimuJ

1, Vidím to 3:0 pro Vítkovice

2, Budu pracovat a přitom pořádně fandit!


Otto Sklenovský
 
- vítkovický pan doktor, trenér a především srdcař

1, Skončí to 3:2 pro Vítkovice. Myslím si, že v současné době jsou Vítkovice na stejné úrovni jako Tatran, rozhodne srdce Vítkovic.

2, První zápas bohužel nestihnu, ale jinak budu fandit, léčit a kritizovat rozhodčíJ


Jirka Kroupa
 
- florbalový žurnalista, nesmlouvavý kritik a neúprosný florbalový sudí

1, finále bude oproti loňsku extrémně vyrovnané, pro Tatran hraje zkušenost a parádní forma toho nejzkušenějšího útoku, pro Vítkovice zase vyrovnaný kádr tří pětek a touha zlomit Pražany. Víkovice vyhrají 3:1 na zápasy!

2, Sic žiji v Brně, ale finále si nenechám ujít. Jsem již subjektivni fanousek Vitkovic J Na první dvě finalová utkání do Ostravy jedu osobně. Beru si s sebou vítkovickou šálu, hlasivky a kamarády a budu vší silou fandit vítkovickým rytířům. I kdyby ten míček měli kluci během hry sežrat, nesmí Tatranu dovolit vyhrát. Na druhou stranu je to sport, takže vše s úsměvem.

 

Zuzana Vašíčková
 
- pilná zákulisní vítkovická včelka, bez jejíž mravenčí úřednické práce by to nešlo

1, Jsem pesimista, takže 3:2 pro TatranL

2, Domácí zápasy určitě zpoza zapisovatelského stolku a jinak budu hodně naštvaná, jestli můj typ vyjde.


Jarda Kvasnička
 
- hvězda mezi světovými vrátnými

1, Skončí to 3:0, přece nebudou kluci v Praze spát!

2, Hlídat vás  všechny budu, takže nejspíše v televizi z vrátnice.

 

A na závěr, jak to vidí ten nejpovolanější, Rytíř Vítek

1, Rytířové neprohrávají a když, tak po boji!

2, Budu na hrudi každého z mých nástupců a dodám mu sílu k vítězství!

 

Autor: Rytíř VítekJ