Kafka přerušil vítkovickou sérii

05. dubna 2009, CD

Vítkovice neprodloužily sérii vítězství. Stopku jim vystavil Tatran Střešovice v čele s téměř nepřekonatelným brankářem Kafkou ve druhém finále Fortuna extraligy.

 

Vítkovice nezahrály svůj standard. S hrozným ranním časem určeným Českou televizí se vyrovnaly hůře než Střešovice. Navíc přišly o nemocného Mojžíška, celý týden bojoval s virózou i Vladař. Většinu zápasu tak odehrály na dvě pětky.

      Začátek utkání byl v režii Tatranu, který byl rychlejší, agresivnější. V 6.minutě nepohlídali dva domácí hráči nabíhajícího Přívaru, který otevřel skóre utkání. I po zbytek první třetiny působili aktivněji hosté. Ciompa se měl v brance Vítkovic co ohánět, ale odolal. Kafka se také několikrát blýskl. V první třetině již branka nepadla. Krátce po siréně však ano! Jelínek otálel s poslední rozehrávkou tak dlouho, až mu míček sjel přímo na hůl Jedličky, který překonal Ciompu! Krátce předtím se naštěstí ozval klakson.

      Varování jakoby ale nestačilo a po patnácti vteřinách druhé třetiny se hosté radovali doopravdy. Druhou branku v zápase zaznamenal Přívara, tentokrát se trefil přízemní střelou z dálky. O tři minuty později překonal domácího gólmana podobně Klimeš a Vítkovice dostaly další ránu do lepšící se hry. Hrubky ale vítkovičtí vyráběli dále. Garčar měl na holi další branku. Odpovědět mohl Tokoš, ale velkou šanci po Tomašíkově překvapivé příhře spálil. Ve 37.minutě se řítil sám na Ciompu po vtipném uvolnění Hlavička, ale Roman Ciompa držel akcie Vítkovic v tomhle zápase stále nad vodou. Od poloviny utkání se přestaly domácí bát. Reprezentační brankář Kafka se musel začít také činit. A šlo mu to parádně.

      Třetí třetiny jsou v poslední době nejsilnějším časovým pásmem Vítkovic. A bylo tomu i tentokrát. Jakoby pokropení živou vodou vletěli do třetí třetiny. Ale v brance Tatranu stál Kafka, který neměl pro snahu domácích ani za mák pochopení. Tatran ale hrozil smrtícími brejky. Roman Ciompa ale vyladil formu na finále. Ve 44.minutě rozhodčí poslali na trestnou židličku prvního hříšníka a byl jím střešovický Deutsch za hru na zemi. Kafka čaroval i v přesilovce Vítkovic, tentokrát rozesmutnil Suchánka. Ciompa si pak řekl o další skandování svého jména skvělým zákrokem proti Přívarově obrovské šanci. Ve 48.minutě se domácí fanoušci dočkali! Po sérii střel se ujala až bekhendová dorážka Tomáše Sladkého! O dvě minuty později bylo ještě veseleji. Na konci dalšího krásného signálu byl Martin Tokoš! Za osm vteřin ale úsměv všem zmrazili rozhodčí, když vyloučili Vladaře po velmi sporném souboji s Fridrichem. Přesilovku pak využil dalekonosnou tvrdou střelou Richter. Vítkovice pak mohly snížit, ale fantastický Kafka vychytal Ťopka i Tokoše. A tak udeřilo na druhé straně. Vladař proti Jendrišákovi podklouzl a Ciompa dalšímu míčku ve své sítit nezabránil. Další branku už nejlepší muž hostí Kafka ve své síti už prostě nepřipustil. A to ani při přesilovce na konci zápasu při vyloučení Garčara umocnění ještě odvoláním Romana Ciompy.

      Vítkovice prohrály ve druhém finále s Tatranem Střešovice 2:5 a série je tak vyrovnaná 1:1. Stěhuje se teď do Prahy. Třetí finále se nejpravděpodobněji odehraje v sobotu v 15:40 na pražské hale na Vinohradech, která disponuje kapacitou cca 400 sedících diváků. Do Prahy se odhadem chystá skupinka cca 50 ultras Vítkovic! Přihláška na výjezd se objeví co nevidět!
Pojeďte podpořit Vítkovice na cestě za titulem!!!

Foto: Roša, J.Zerzoň