<i>Není pravdou, že by Vítkovice neumožnily Tatranu trénink na Dubině!</i>

06. dubna 2009, SR

Zprávy o tom, že Vítkovice vědomně neumožnily svému soupeři trénink jsou smyšlené!

      Během přímého přenosu České televize z 1.finálového zápasu Vítkovice - Tatran Střešovice zazněla z úst komentátora informace, že si Petr Ďarmek posteskl, že Vítkovice neumožnily před finálovým kláním Tatranu trénovat na MH Dubině. Tuto informaci pak převzal i server sport.cz. Skutečnost je však trošku jiná. Vše osvětlil funkcionář Tatranu Střešovice Petr Harapát, který řekl, že trenér Ďarmek pouze na čtvrteční tiskové konferenci uvedl, že trénink na MH Dubině není možný, a to z důvodu obsazenosti haly. To, že na hale není místo, zjistilo vedení Střešovic prostým telefonátem na domácí halu Vítkovic, nikoli informací obdrženou kýmkoli z vedení vítkovického klubu. A protože ještě v průbehu tiskové konference dorazila mezi přítomné zpráva o tom, že ČT nakonec oba finálové zápasy odvysílá v přímém přenosu a tudíž na tarkettu, povrchu, který se Tatranu tolik nepříčí, od dalších snah trénovat na MH Dubině Tatran jednoduše upustil. Nebyl k tomu důvod.

Na serveru sport.cz se ale objevila následující zpráva:
„Vítkovice hrají na velmi měkkém povrchu, míček má jinou rotaci než na tarkettu. Na vítkovickém hřišti pohořeli při tréninku během MS i Švédové, prý jen dva dokázali za hodinu vystřelit pořádně na bránu,“ stěžoval si střešovický kouč Petr Ďarmek, jehož dopálilo především to, že Vítkovice nevyšly Pražanům vstříc a nevyhověly žádosti o jeden trénink navíc. „Mrzí mě, že se chřestilo zbraněmi i na jiné, než sportovní scéně. Na druhou stranu je to silný motivační faktor,“ dodal.
více: http://www.sport.cz/ostatni/ms-florbal/147713-obamova-navsteva-zpusobila-zmatky-ve-finale-florbalistu.html

Vítkovické vedení se tak ostře ohrazuje vůči jakýmkoli interpretacím toho incidentu ve znění, že by klub úmyslně nepřipustil svého soupeře k tréninku! Tato informace není pravdivá!