Na společné cestě za titulem!!!

16. dubna 2009, CD

18.4.2009, 18:00, Poruba-Sareza, 5. rozhodující finále Fortuna extraligy 2008/2009. Toto jsou indicie pro sobotní večer. Všichni florbaloví fanoušci a sportovní nadšenci, přijďte se na vlastní oči přesvědčit, že florbal už není malý sport. Bude to opravdové vyvrcholení celé sezóny. Po Mistrovství světa v prosinci 2008 se jedná o absolutní svátek florbalu u nás.

V sobotu se rozhodne o tom, kdo získá mistrovský titul! Jak prožívají hráči poslední dny před velkým finále?
      "Celý týden nemyslím na nic jiného než na tenhle zápas. Už se nemusíme na nic šetřit, každou sekundu odjezdíme na 200 procent a věřím, že sobotní noc bude opravdu dlouhá!" slibuje nejproduktivnější Vítkovičák Martin Tokoš.

V Praze byly Vítkovice byly velmi blízko vysněnému zlatu, teď mají ale možnost oslavit titul doma před fantastickými diváky, povede se to?


      "Svým vystupováním a hrou jsme si získali řadu fanoušků. Ocelové jádro našich Ultras se zápas od zápasu rozšiřuje. Přijeli nás podpořit do Boleslavi i do Prahy. V Ostravě jsme doma, myslím, že přijde přes 2000 natěšených fanoušků a vytvoří neskutečně pekelnou atmosféru, která nám pomůže k úspěchu. Nažhavené publikum je našim velkým pomocníkem, jsme přece všichni na společné cestě za titulem, tak si pro něj všichni v sobotu přijďme!!!" burcuje univerzál Martin Vladař.

Série je vyrovnaná, zápasy vyhecované, v televizi to vypadá tak, jak to vypadá… O motivaci je tedy postaráno.
      "Jsme lepší než Tatran, hladovější po úspěchu. Slavná hegemonie skončí, o to se postará tým, který na hřišti nechá absolutně všechno. Sečteme všechny jejich gesta, slova, praktiky a uděláme tlustou čáru přes jejich „rozpočet“. Celý náš výkon, odhodlání bych chtěl věnovat především všem fanouškům, kteří si to za jejich neuvěřitelnou podporu vážně zaslouží." míní rychlík Jaroslav Vaněk.

Vše shrnuje Tomáš Sladký: "Je to poslední zápas sezóny, povedené sezóny a chybí už jen třešnička na dortu. A tu položí Daniel Folta. Jeho zdravotní stav není ideální, ale v sobotu bude stoprocentně připravený převzít pohár pro mistra ligy. Za jeho výkony a klubový přínos si zlato zaslouží a tímto bych chtěl vyzvat celý tým, všechny fanoušky, abychom sobotní zápas odmakali pro Bazila!"

Rozhodující páté finále Fortuna extraligy začíná v 18:00 na zimním stadionu v Ostravě-Porubě. Zveme všechny florbalové fajnšmekry! Tohle by si rozhodně neměl nikdo, kdo zná florbal, nechat ujít!!!
Nakonec snad jen číselné údaje:
Kapacita stadionu je 5000 lidí.
Rekord extraligy 3013 fanoušků (finále extraligy 2007, Havířov).
Vstupné: 50 Kč (v ceně vstupenky pivo Pardál).

Foto: Roša