2:0 pro Rytířky. Svěřenkyně hlavního trenéra Martiníka porazily ve druhém zápase Olomouc 9:3

27. února 2022, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky zvládly také druhé čtvrtfinálové utkání proti Olomouci a po výhře 9:3 navýšily své vedení na 2:0 v sérii. Pět bodů si v utkání připsala Vendula Maroszová, čtyři branky vstřelila Dominika Buczek. Nejlepší hráčkou Rytířek byla ovšem zvolena ta třetí do party – Lucie Cholinská. Série pokračuje příští víkend dvěma zápasy na půdě Olomouce.

V brance Vítkovic v neděli začala Viktorie Karasová a od prvních minut musela být v pozoru. Olomouc totiž nastoupila poměrně nebojácně a vytvořila si několik šancí. Do vedení šly přesto Vítkovice, když po deseti minutách uklidnila chytře hru Ferenčíková, poslala míček na Huskovou, která otevřela skóre.

Jen v první třetině trefily Vítkovice třikrát brankovou konstrukci, nakonec ale po prvních dvaceti minutách vedly 3:1: na branky Buczek a Cholinské odpověděla backhandem Barvíková.

Tentokráte si Vítkovice rovněž pohlídaly druhou třetinu, vstřelily v ní tři branky a po čtyřiceti minutách tak vedly 6:1. Viktorie Karasová tak za svá záda míček ve druhé třetině nepustila ani jednou, navíc ustála zranění, při kterém se hra na poměrně dlouhou dobu přerušila.

Třetí třetina byla relativně divoká, nabídla několik velkých šancí i zajímavých situací na obou stranách. Vítkovice přidaly ke svému gólovému účtu tři trefy, Olomouc zapsala na pomyslný zápasový účet dvě čárky.

Z obecného pohledu se ale dá říct, že zápas byl přínosný pro obě strany. Série se tak za stavu 2:0 pro Vítkovice přesouvá do Olomouce.

Ohlasy po zápase

Tomáš Martiník: „Hodnocení je poměrně podobné jako u prvního utkání. V první třetině jsme měli drajv, měli jsme energii, předvedli jsme podobný začátek s kupou nevyužitých šancí. Soupeř dnes udržel skóre delší dobu na přijatelném stavu, ačkoliv jsme na konci druhé třetiny rozhodli, ale zase to bylo podobné. Ve třetí třetině už to nebyl takový gólostroj, nepohlídali jsme dvě situace, ale celkově panuje spokojenost s tím, jak jsme zápas zvládli. Soupeř plní svou roli, kterou jsme očekávali a my to docela zvládli.“

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 11.Husková (Ferenčíková), 12.Buczek (Maroszová), 15.Cholinská (Maroszová), 31.Maroszová (Planková), 33.Maroszová (Staňková), 40.Buczek (TS), 42.Ďuríková (Husková), 48.Buczek (Cholinská), 54.Buczek (Maroszová) - 18.Barvíková, 52.Peterková (Pešavová), 58,Barvíková (Zhébalová). Rozhodčí: Petřík, Podlesný. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 66.Stav série: 2:0.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Karasová - Ďuríková, Maroszová, Buczek, Ferenčíková, Trošková, Staňková, Cholinská, Seevaldová, Prusková, Husková, Liberdová, Šebestová, Planková, Hyršová, Feiková

FBS Olomouc: Dlouhá - Řeháková, Barvíková, Hubáčková, Soušková, Hegingerová, Pejzlová, Peterková, Brančíková, Jakubkovičová, Pešavová, Šablaturová, Zmrzlá, Zhébalová, Palinková