Rytíři proti Vinohradům sebrali tři body

02. listopadu 2019, VG

Byť vítkovičtí florbalisté v 10. kole Superligy doma porazili Sokol Královské Vinohrady 4:3, trenér Pavel Brus měl po zápase ke spokojenosti docela daleko.

"Odfláknuté, pomalé, nepřesné, profesorské. Jediné pozitivum je, že máme tři body," prohlásil Pavel Brus hned po střetnutí. "Bohužel jsme nepředvedli ani deset procent z našich možností a limitů. Přitom celý týden tomu nic nenasvědčovalo, tréninky byly v tempu, odmakané, a pak přijde zápas, kdy vytvoříme tolik chyb, kolik jsme doposud neudělali za celou sezonu. Je to samozřejmě zajímavé téma a těším se na proces, jak to vše vyřešíme."
Domácí Rytíři v úvodu první třetiny promarnili jednu přesilovku, do vedení se dostali v druhé početní výhodě. Ve druhé dvacetiminutovce ovšem hosté dvěma góly strhli vedení na svou stranu a Vítkovickým se podařilo vyrovnat Lukášem Herblichem, který se prosadil po návratu z trestné lavice. Ve třetí části se scénář opakoval - hosté šli do vedení a za Vítkovice musel dvakrát zaúřadovat Lukáš Hájek, který vítěznou brankou dosáhl na hattrick.
"My ale máme rozhodně na víc," zdůraznil Pavel Brus.

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 14.Hájek (Rýpar), 33.Herblich, 50.Hájek (Řezanina), 51.Hájek (Řezanina) – 24.Gregor (Z.Stuchlík), 25.Entlicher (Jelínek), 45.Entlicher (Lanc). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 196.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Gurkovský – Hrubý, Kuczera, Sidunov, Jan Šebesta, Herblich, Rýpar, Jurdzin, Malina – Firda, Gattnar, Sladký – Řezanina, Hatala, Hájek – Bräuer, Besta.

TJ Sokol Královské Vinohrady: Buchta – Jelínek, Vnuk, Kachnič, Lanc, Richtr, Hanák, Otta, Rossi, Strobach – Zelený, Linhart, Gregor – Hartman, Skřivánek, J. Záň – Z. Stuchlík, Svoboda, Entlicher.