Rytíři začali vítězn

14. září 2020, VG

Když 12 sekund před koncem trefil Jan Šebesta odkrytou branku, mohli si vítkovičtí Rytíři oddechnout. Dramatickou koncovku duelu 1. kola Superligy v Brně zvládli, domácí Hattrick zdolali 5:3 a připsali si první tři body do tabulky.

"Po dlouhé době přišel konečně ligový zápas. Do Brna jsme jeli s tím, že to bude těžké," přiznal vítkovický kouč Pavel Brus. "Celkově obraz hry nebyl špatný, my jsme se snažili chodit do presu, tlačit se do brány, ale vždycky nás něco zradilo," hodnotil Brus první soutěžní utkání. "Nemile nás překvapil povrch, se kterým jsme se sžívali tři třetiny, a pořád jsme se s ním nesžili. To nám pořád trochu ubíralo ve finální fázi."
Kromě špatných podmínek se vítkovičtí florbalisté museli vyrovnat i s urputnou defenzivou soupeře. "Brno dobře bránilo, bylo tvrdé v soubojích... Plus ten povrch k tomu. My jsme neuměli ty situace řešit nějak technicky, takže z toho byl takový napínavý souboj," líčil Pavel Brus. "Tři body jsou fajn, obzvlášť v situaci, kdy může rozhodovat základní část. Každý bod může mít velkou hodnotu, až se budou na konci sčítat," připomněl vítkovický trenér nové "koronavirové" pravidlo, podle nějž v případě, že dojde k odehrání alespoň 50 procent základní části, může výkonný výbor unie rozhodnout o konečném pořadí.
Z Brna se tak Vítkovičtí mohli vrátit domů spokojení, byť kouč upozornil i na negativa. "Ty věci, co jsme chtěli, se tam objevovaly, jen nebyly dotažené. Připravovali jsme se tak, ať jsme do startu sezony zdraví a nastoupíme v plné sestavě, bohužel po deseti minutách hry už jsme mohli sčítat ztráty," posteskl si Pavel Brus.

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 5.Ondráček (Leško), 20.Ondráček (Martin Nagy), 25.Máček (Dvořák) – 6.Delong (Gattnar), 15.Jan Šebesta (Hubálek), 29.Bräuer (Hatala), 39.Delong (Šindler), 60.Jan Šebesta (Souček). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 92.

FBŠ Hattrick Brno: Létal – Zach, Kostka, Hrazdira, Sládeček – Ši. Hronek, Halama, Vlach – Dvořák, Juhaňák, Martin Nagy – Ondráček, Brom, Leško – Máček.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček – Kuczera, Jan Šebesta, Nehera, Švajný, Hatala, Hubálek – Sladký, Gattnar, Sidunov – Šindler, Hájek, Bräuer – Delong, Matejčík, Besta.