Vítkovice přetlačily Chodov

18. září 2020, VG

Byť hráli v Praze na palubovce silného Chodova, připsali si vítkovičtí Rytíři ve 2. kole Superligy jednoznačnou výhru 9:3.

"Ovšem skóre neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti, dlouhou dobu to byl vyrovnaný zápas," upozornil vítkovický kouč Pavel Brus. Jeho svěřenci se s Chodovem po dvě třetiny přetahovali, až ve třetí části rozhodli o svém vítězství šesti brankami.
"Do půlky zápasu jsme hráli docela aktivně, presovali jsme, a to všechny lajny. Z toho plynuly šance na obou stranách, hra se přelívala, ale nikdo nebyl schopen nějak odskočit. Chodov měl šance, my jsme měli šance," hodnotil trenér Brus. "Od třetí třetiny jsme trošku stáhli obranu, i sestavu jsme trochu upravili a vyšly nám klíčové momenty, udělali jsme rozdíl. A pak tam byly dva, tři do prázdné," popisoval kouč hostujícího celku.
Podle Bruse s Chodovem zamával začátek třetí dvacetiminutovky, kdy se Vítkovičtí dostali během necelých dvou minut do dvoubrankového vedení. "S Chodovem to zaházelo, pak přišel náš další gól. To bylo pro nás pozitivní, pro domácí naopak."
Rytíři tak jsou po dvou kolech stoprocentní, v neděli doma přivítají ve 3. kole Black Angels.

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 5.Podhráský (Vošta), 24.Maxa (Mikeš), 39.Eremiáš (Řezáč) – 5.Matejčík (Sladký), 32.Besta (Šindler), 40.Šindler (Delong), 46.Bräuer (Sidunov), 48.Gattnar (Jan Šebesta), 51.Gattnar (Delong), 54.Bräuer (Hájek), 55.Anis (Matejčík), 59.Jan Šebesta (Souček). Rozhodčí: Furmánek, Šol. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV: Michal Rebro ) – Maxa, Doubek, Kašovský, T Vávra, Sýkora, J.Bauer, Podhráský, Strnad – Mikeš, Plíhal, Vošta – M.Vávra, Ondrušek, Řezáč – M.Koutný, Eremiáš, Majer – J.Koutný.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček – Kuczera, Jan Šebesta, Nehera, Švajný, Hatala, Hubálek – Anis, Sladký, Gattnar – Sidunov, Šindler, Hájek – Bräuer, Delong, Matejčík – Besta.