Restart Rytíři zvadli báječně

16. listopadu 2020, VG

Dlouhé týdny vynucené přestávky jsou pryč, florbalová Superliga je zpátky. Restart soutěže obstaralo televizní derby, ve kterém vítkovičtí Rytíři nastoupili v předehrávce 13. kola soutěže na hřišti FBC Ostrava. A v ČPP Aréně navázali hosté na sedm předchozích výher, tentokrát vybojovali vítězství 9:3.

Svoji dominanci začali Rytíři předvádět hned od úvodních minut a do šatny šli v první přestávce s vedením 4:0. "Měli jsme lepší pohyb na hřišti ve srovnání se soupeřem, na druhou stranu byl výborný brankář Binder. Na to, že to skončilo 9:3, tak ve druhé třetině hodně držel domácí nad vodou," konstatoval vítkovický kouč Pavel Brus. Ve druhé části totiž padla jen jedna branka, a to za záda vítkovického Lukáše Součka. "Rozhodl ale pohyb v útočném pásmu a vytváření si gólových příležitostí. Měli jsme jich hodně a ve třetí třetině jsme je i využili," doplnil kouč hostujícího celku.Brusovi svěřenci v závěrečné dvacetiminutovce skórovali dokonce pětkrát, vítězství pečetil trefou do prázdné branky Jiří Besta.
Oba týmy se přitom musely v přípravě zaměřit na to, že ostrý soutěžní zápas se bude hrát po delší době. "Snažili jsme se režim přizpůsobit tomu, ať je ta změna co nejmenší, udělali jsme si nějaké přáteláky mezi sebou, měli jsme tam hodně tréninků. Fyzicky to nebylo špatné, herně tam ten deficit jde vidět, každopádně," podotkl Pavel Brus. "Každý se bude snažit ten rozdíl mezi tím, co bylo, a co je teď, smazat co nejvíce, nám se to v prvním zápase podařilo lépe než soupeři."
Rytíři tak jen potvrdili svou pozici na čele superligové tabulky, po osmi odehraných zápasech mají na kontě 24 bodů, tedy maximální možný zisk.

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 29.Dohnal (Soukup), 53.Herblich (Lipový), 54.Klimscha (Sládek) – 3.Sladký (Choma), 17.Šindler (Nehera), 19.Sladký (Švajný), 19.Delong (Šindler), 41.Delong (Šindler), 41.Sidunov (Hájek), 44.Delong (Šindler), 50.Gattnar (Šindler), 60.Besta (Delong). Rozhodčí: K.Sojka, T.Sojka. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0.

FBC ČPP Ostrava: Binder – Lipový, Zimmer, Burýšek – Malajka, Soukup, Klimscha – Herblich, Kaloč, Sasyn – Eichner, Jakubec, Šubert – Sládek, Peša, Hurta – Dohnal, Malina.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček – Kuczera, Jan Šebesta, Nehera, Švajný, Hatala, Kaleta – Choma, Sladký, Gattnar – Sidunov, Šindler, Hájek – Bräuer, Delong, Matejčík – Besta.