Vítězství na závěr základní části

07. března 2021, VG

Poslední kolo základní části Superligy odehráli vítkovičtí Rytíři s grácií. V městském derby porazili FBC Ostrava 11:4 a potvrdili druhé místo v tabulce ze vítěznou Mladou Boleslaví.

Rytíři tak dali zapomenout na minulé kolo, ve kterém podlehli pražským Black Angels a rovněž se pozitivně naladili na play off, pro které si zvolili stejného soupeře jako měli v posledním kole základní části - tedy FBC Ostrava.
Ostravské derby z 26. kola soutěže přitom mělo náboj. Po první třetině vedli domácí 1:0, druhou a třetí branku přidali chvíli před polovinou druhé části. Hosté sice za chvíli snížili, jenže Rytíři si brzy znovu vzali gólem Jakuba Hubálka zpět třígólový náskok. Třetí dvacetiminutovku načali lépe hosté, po 27 sekundách hry snížili na 2:4. Rytíři za pouhých 15 sekund znovu gólově zareagovali. Poté začala gólová přestřelka rozkouskovaná spoustou trestů. V 51. minutě FBC Ostrava snižovali v početní převaze na 4:8 a poté šli do risku při hře bez brankáře. Rytíři pak už jen skórovali do prázdné branky... Adam Delong končil se čtyřmi vstřelenými brankami, hattrick si připsali Lukáš Hájek a Jakub Hubálek.
"Základní část jsme zakončili vítězstvím, o to nám šlo. Teď se budeme připravovat na play off. Soupeře jsme si vyzkoušeli, vybrali a ve čtvrtfinále budeme samozřejmě chtít uspět, pokud možno v co nejkratším čase," uvedl vítkovický trenér Pavel Brus.

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 16.Delong (Gattnar), 27.Hubálek (Hájek), 28.Delong (Šindler), 35.Hubálek (Sladký), 41.Hájek (Matejčík), 44.Delong (Hájek), 46.Hubálek (Matejčík), 46.Besta (Šindler), 53.Matejčík (Besta), 55.Delong (Besta), 59.Hájek (Matejčík) – 33.Herblich (Sládek), 41.Klimscha (Eichner), 44 Herblich (Binder), 51.Herblich (Sládek). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček – Kuczera, Nehera, Hatala, Hubálek – Besta, Kaleta, Čonka-Skyba – Choma, Sladký, Gattnar – Sidunov, Šindler, Hájek – Bräuer, Delong, Matejčík.

FBC ČPP Ostrava: Binder – Zimmer, Burýšek – Herblich, Vítovec, Jakubec – Šubert, Gawrónski, Soukup – Klimscha, Kaloč, Sasyn – Eichner, Sládek, Pešat – Hurta, Kittel, Dohnal – Malajka.