Rytíři jsou v Superfinále

09. května 2021, VG

Prohrávali 0:2, 1:3, 2:4, ale nevzdali se. Ve čtvrtém utkání semifinále vyhráli vítkovičtí Rytíři v Praze nad Spartou 7:5 a mohou se tak radovat z postupu do Superfinále! Sérii ovládli 4:0 na zápasy.

"Přitom v první půlce zápasu jsme předvedli snad ještě horší výkon než v sobotu," konstatoval trenér Rytířů Pavel Brus a připomněl tak sobotní vítězství 8:7 na nájezdy.
Domácí Sparťané se dostali brzy do vedení, pak odskočili do dvougólového trháku, který rychle korigoval za hosty Marek Matejčík. I úvod druhého dějství vyšel lépe domácí Spartě, znovu získala dvoubrankový náskok. V polovině duelu vedli domácí ještě 4:2, ale pak už Rytířům opadala rez ze zbroje a nepustili Spartu takřka k ničemu.
"Vstup znovu nebyl dobrý, ale od poloviny utkání jsme tomu šli naproti. Ten náš rozjezd trval ještě déle než v sobotu, ale pak jsme se rozjeli," podotkl Pavel Brus. "Podržel nás gólman, byly tam chvíle kdy Sparta měla tlak a my měli štěstí, ale podstatné je, že jsme dokázali otočit nepříznivý stav," zdůraznil vítkovický trenér.
Vítkovičtí srovnali ve 35. minutě dvěma slepenými brankami na 4:4, ve 39. minutě otočili na 5:4 ve svůj prospěch a ve třetí části uplynulo pouze sedm sekund, když Jiří Besta zvyšoval na 6:4. Když dal Matyáš Šindler v 55. minutě sedmou branku Vitkovic, zdálo se být o výsledku rozhodnuto. Sparťané šli vzápětí do šesti a za minutu snížili na 7:5, ale více už jim toho Rytíři nedovolili. "Asi se u nás změnilo nastavení v hlavě. Trvalo dlouho, než jsme se dostali do varu, to tam první půlku nebylo. Ten lauf musel přijít přirozeně, každý si musel uvědomit svoji zodpovědnost," pronesli Pavel Brus.
Rytíři tak ukončili semifinálovou sérii v nejkratším možném termínu, teď budou čekat na Superfinále!

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 3.Juha (Zouzal), 15.Krbec (Zeman), 21.Křenek (Ujhelyi), 33.Čermák (Ujhelyi), 56.Pruner (Ujhelyi) – 17.Matejčík, 24.Jan Šebesta (Delong), 35.Besta (Šindler), 35.Jan Šebesta (Švajný), 39.Jan Šebesta (Gattnar), 41.Besta, 55.Šindler (Matejčík). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 2_2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Konečný stav série: 0:4.

Acema Sparta Praha: Mart. Beneš – Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek, Dolejš, Pruner, Dibelka – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Beneš, Pažák – Čermák, Kareš, Krbec – Hurt.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček – Kuczera, Nehera, Hatala, Hubálek, Jan Šebesta – Čonka-Skyba, Choma, Sladký – Gattnar, Sidunov, Šindler – Švajný, Hájek, Bräuer – Delong, Matejčík, Besta – Kaleta. ler; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 2:2; využití: 1:1; zásahy brankářů: Martin Beneš 15 - Lukáš Souček 24; po třetinách: 2:1, 2:4, 1:2