Rytířům titul unikl

12. června 2021, VG

Podesáté z posledních třinácti sezon se vítkovičtí Rytíři probili až do finále Superligy, další titul však tentokrát nepřidali. Po extrémně dlouhé sezoně v Superfinále smolně podlehli Mladé Boleslavi 3:6.

Rytíři přitom do rozhodujícího souboje vstoupili aktivně, měli více ze hry a po dvou třetinách vedli 3:2. Mladá Boleslav pak ale v závěrečné části stáhla hru na dvě formace, vynutila si jednu přesilovku a v ní strhla vedení na svou stranu. Bylo to ovšem gólem, který podle pravidel platit neměl - zakončující Jiří Curney totiž stál v brankovišti.
"Na to se nemůžeme vymlouvat. Poučíme se a příště budeme silnější," zní z vítkovické kabiny.
"Kluci do toho dali vše. My teď jen musíme pogratulovat soupeři," zmínil kouč Rytířů Pavel Brus, jehož svěřenci se sice v závěru ještě snažili dorovnat skóre při hře bez gólmana, ovšem dvakrát inkasovali do prázdné branky.
"My jako bychom tam nebyli, Vítkovice byly v úvodu lepší, svěžejší," uznal exvítkovický forvard Milan Tomašík nyní ve službách Mladé Boleslavi. A byl to právě on, kdo vstřelil poslední branku Superfinále...
Rytíři se tak domů vraceli se stříbrnými medailemi a s motivací příští rok vyhrát i poslední zápas sezony.

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 13.Hemerka (Bína), 14.Tomáš Chroust (Tadeáš Chroust), 45.Šebek (Tokoš), 55.Curney (Natov), 59.Bína, 59.Tomašík – 7.Hájek (Matejčík), 16.Hájek (Matejčík), 38.Bräuer (Nehera). Rozhodčí: K.Sojka, K.Sojka. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 525.

Předvýběr.CZ Florbal MB: L.Bauer – Suchánek, Krzyžanek, Řehoř – Hemerka, Gruber, Bína, Curney, Natov, Zakonov, Tokoš, Tomašík, Šebek, Tomáš Chroust, Komárek, Tadeáš Chroust, Höffer, Zoufalý, Korych.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček – Nehera, Hubálek, Jan Šebesta, Kuczera, Hatala – Besta, Gattnar, Šindler, Delong, Matejčík, Sidunov, Hájek, Švajný, Sladký, Bräuer, Kaleta, Choma, Čonka-Skyba.