Rytíři si spravili chuť

19. září 2021, VG

Pouze tři inkasované branky a k tomu osm vstřelených tvoří celkový účet zápasu 3. kola Superligy, ve kterém domácí vítkovičtí Rytíři přehráli Českou Lípu 8:3.

"Po pátečním zápasu (prohra v Praze s Bohemians), který se nám nepovedl do obrany, jsme zahráli podstatně líp. Nepouštěli jsme soupeře do velkých šancí, bylo to spíše o střelách z dálky. Přitom přijel těžký soupeř, jsou to velcí chlapi, fyzicky velmi dobře připravení a troufám si říct, že hrají o třídu lépe než loni," konstatoval vítkovický trenér Pavel Brus.
Utkání gólově odstartovali hosté poté, co dlouhý výhoz brankáře prodloužil Radek Krajcigr na Ondřeje Kopiče, který překonal Denise Jasioka v brance domácího celku. Rytířům se vyrovnat povedlo až v závěru prvního dějství, když elitní formace rozebrala obranu soupeře a Jiří Besta už pohodlně zametl míček do sítě. "Rozhodně byli dobře postavení v obraně, takže to bylo těžké dobývání. Nám se ale celkem dařilo celý zápas tvořit nějaké šance, ale dlouho nám tam nic nepadlo," zmínil domácí kouč.
Druhá dvacetiminutovka byla rozkouskovaná třemi vyloučeními. První přesilovku Rytíři nevyužili, druhou početní výhodou však již nepohrdli. Do dvoubrankového vedení je poslal Adam Delong, který se v polovině duelu trefil přesně při rovnovážném počtu hráčů. Hosté se mohli vrátit vzápětí do hry, když na trestné lavici pykal Rostislav Gattnar za blokování hole, ale Rytíři ani v oslabení sokům nic nedovolili. Ve 38. minutě mohl navýšit skóre už na rozdíl tří branek znovu Adam Delong, ovšem nařízené trestné střílení nezužitkoval. "Škoda nájezdu, škoda přesilovky, mohli jsme odskočit trošku dříve," zalitoval Brus.
Třetí část přinesla v úvodu premiérovou superligovou trefu Adama Zubka, jenž dotáhl brejk Štěpána Kalety a vzápětí si ukořistil památeční míček. Poté vymetl pavučinu v horním rohu branky soupeře Marek Matejčík. Českolipští sice rychle snížili na 2:5, ale Jiří Besta pohotovou dorážkou střely Adama Delonga vrátil Rytířům čtyřbrankový náskok. Hosté to pak zkoušeli v šesti a jednou se jim i podařilo skórovat, ovšem dvakrát inkasovali - druhý gól vstřelil Marek Matejčík a gólový účet uzavřel završeným hattrickem Adam Delong.
"Suma sumárum, velké zlepšení oproti pátku," uzavřel vítkovický trenér.

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 19.Besta (Šindler), 31.Delong (Šindler), 31.Delong (Matejčík), 42.Zubek (Kaleta), 48.Matejčík (Hubálek), 53.Besta (Delong), 59.Matejčík, 60.Delong (R.Gattnar) – 10.Kopič (Krajcigr), 48.Mlejnek (Tichý), 60.Ekl (Slaný). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0.0 Diváci: 93.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Jasiok – Nehera, Hatala, Hubálek, Vítovec, Kaleta – Čonka-Skyba, M.Gattnar, R.Gattnar, Sidunov, Šindler, Bräuer, Zubek, Palčinský, Delong, Matejčík, Besta.

FBC Česká Lípa: Chyna – Tichý, Mlejnek, Slaný – Dzierža, Karel, Kopič, Jirsa, Gawrónski, Krajcigr, Novotný, Vlček, Ekl, Brodský.