Oslabení Rytíři podlehli Spartě

10. října 2021, VG

V pondělí přehráli mistrovskou Mladou Boleslav, ale v neděli na vítězství nenavázali. Vítkovičtí Rytíři v 8. kole Superligy prohráli v Praze se Spartou 4:7.

"Nehráli jsme dobře, Sparta byla lepším týmem. Nepředvedli jsme nic extra, hráli jsme pomalu, pomalu jsme mysleli a neměli jsme drajv. Z naší hry nejsem vůbec nadšený," konstatoval vítkovický trenér Pavel Brus.
Výsledek napověděla už první třetina, kterou hosté prohráli 2:4. Ve druhé dvacetiminutovce sice Rytíři jednou skórovali, ale také promarnili dvakrát hru v početní převaze. "Když jsme v plné sestavě, tak víme, že jsme schopni přehrávat 60 minut Boleslav a být lepším týmem. Dneska bohužel některé situace nevyšly," připustil Brus, jemuž chyběla řada hráčů základní sestavy. "Když vám chybí Delong, Matejčík, Hubálek, Švajný, Šebesta a Souček, tak to zápas ovlivní vždy. Postavili jsme nějaké mladé tváře, ať se ukážou, ale chyběly rozdílové situace, které ty kluci zvládají. Doufal jsem, že někteří se chopí té šance lépe. Příležitost dostali. Nespokojený jsem se hrou, s výsledkem, ale něco mi to řeklo," prohlásil kouč Vítkovic. "Vadí mi to, že jsme neměli ani v té okleštěné sestavě potřebný drajv. Čekal jsem, že to z naší strany bude mnohem lepší. Někteří možná lítali ve hvězdách, tak zase spadnou na zem. Výsledky se dělají na hřišti, ne v šatně na hubě, jak říkám. Musíme být pokornější a neusnout na vavřínech," zdůraznil Pavel Brus.

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 4.Bartoš (Ujhelyi), 6.Košir (Kolstrunk), 16.Garčar (M.Krbec), 17.Zouzal (TS), 45.Ujhelyi (Zeman), 52.Juha (Košir), 57.Juha – 4.Vítovec (Besta), 16.Besta (Zubek), 34.Besta, 56.M.Gattnar (Šindler). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 417.

Acema Sparta Praha: Beneš – Bartoš, Garčar, Kozák, Zeman, Křenek, Pruner – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi, Zouzal, Košir, Pažák, Matěj Čermák, Kareš, M.Krbec, Hurt.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Jasiok – Nehera, Hatala, Vítovec, Kaleta – Čonka-Skyba, M.Gattnar, R.Gattnar, Sidunov, Šindler, Bräuer, Zubek, Palčinský, Besta.