Rytíři udrželi vítěznou vlnu

26. listopadu 2021, VG

S vítěznou náladou mohou v reprezentační pauze alespoň chvíli odpočívat vítkovičtí Rytíři. V 17. kole Superligy totiž porazili v Brně domácí Hattrick 6:3.

"Výsledek hodnotím kladně, vyhráli jsme. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, nikdy se nám tu nehraje dobře na tom specifickém povrchu," přiznal vítkovický kouč Pavel Brus.
Duel se ale zlomil až v závěrečné třetině. Po dvou periodách byl totiž stav nerozhodný 2:2. "Dlouho jsme se trápili, ještě to bylo umocněné pozdním příjezdem na zápas. Když vezmu v potaz všechny okolnosti, tak skvělé tři body. Hlavně byl náročný celý týden - tři zvládnutá utkání během šesti dnů, to nemůžu hodnotit negativně," připomněl trenér, že Rytíři po nedělním střetnutí odehráli ve středu pohárové čtvrtfinále a v pátek bojovali znovu. "Byť ten páteční zápas nebyl z našich nejlepších, ale dotáhli jsme ho do vítězného konce, což je teď důležité," oddechl si Pavel Brus.
Nyní vítkovičtí reprezentanti zamířili na světový šampionát, zbytek týmu bude mít jiný program. "Odjíždí nám šest kluků, dva Slováci. Jinak budeme regenerovat, protože dosavadní program byl hodně náročný. Kluci dostanou jeden týden, řekněme, volnější režim, pak zase najedeme na nějaký provoz," nastínil Pavel Brus.

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 18.Jalový (Sládeček), 22.Lhota (Juhaňák), 46.Do.Dvořák (Sládeček) – 13.Sidunov (Besta), 19.Besta (Bräuer), 43.Delong (Hubálek), 49.Matejčík (Vítovec), 53.Matejčík (Sidunov), 60.Vítovec (R.Gattnar). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:0. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 53.

FBŠ Hattrick Brno: Raška - Kostka, Sládeček, Hájek, Jalový, Suk, M.Kůra, J.Kůra – Brom, Procházka, Juhaňák, Do.Dvořák, Lhota, Š.Hronek, Vlach, Třetina, Gryc

1. SC TEMPISH Vítkovice: Jasiok - Vítovec, J.Galia, Hubálek, Kaleta – Besta, M.Gattnar, R.Gattnar, Šindler, Bräuer, Sidunov, Zubek, Delong, Palčinský, Matejčík