Rytíře vytrestal střešovický Tatran

09. ledna 2022, VG

V minulém kole nasázeli soupeřům z Královských Vinohrad osmnáct branek. Jenže jako by se tak vystříleli. V nedělní bitvě s lídrem superligové tabulky dali vítkovičtí Rytíři pouze dvě branky a Tatranu Střešovice podlehli 2:6.

"Paradoxně se to hodnotí lehce - Tatran byl lepší a efektivnější. Využil svoje šance, které měl," prohlásil vítkovický trenér Pavel Brus. "My jsme se trápili. Sice jsme hodně chtěli, makali jsme, nemůžu klukům vyčíst nasazení nebo intenzitu, ale na šanci nebo její proměnění jsme se natrápili."
Hosté se dostali do vedení v 7. minutě. Pak domácí ustáli jedno oslabení, při dalším už však inkasovali. A po pouhých 22 sekundách druhé části prohrávali už 0:3. ve 35. minutě už Rytíři prohrávali 0:5, teprve chvíli poté se jim poprvé podařilo překonat vynikajícího Tomáše Jurca v brance Střešovic. "Bylo to na sílu z naší strany. Z toho rezultovaly nějaké chyby, kdy člověk chce, chce a nejde to. Do toho byl dneska výborný Jurčo, který chytil hromadu gólů, troufám si tvrdit," potvrdil Pavel Brus.
Závěrečnou dvacetiminutovku už domácí Rytíři vyhráli 1:0, ovšem na body to tentokrát nebylo. "Jak jsem řekl. Klukům nemůžu vyčíst nasazení, bohužel jsme ses trápili v zakončení," zopakoval kouč Rytířů.

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 36.Matejčík (Šindler), 59.M.Gattnar (Delong) – 7.Eliáš (Havlas), 19.Šindelář (Marek Beneš), 21.Piskáček (Němeček), 28.Šindelář (Kreysa), 35.Piskáček (Marek Beneš), 38.Sládeček (Němeček). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 265.

1. SC TEMPISH Vítkovice: 1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček – Jan Šebesta, Nehera, Hatala, Hubálek, Kaleta – M. Gattnar, R. Gattnar, Sidunov, Kuběna, Šindler, Bräuer, Palčinský, Delong, Matejčík, Besta, Hložanka, Zubek.

Tatran Střešovice: Jurco – Mühlfait, Piskáček, Sládeček, Němeček, Pánek – Eliáš, Tlapák, Kreysa, Kún, Šimek, Jak. Kolísko, Martin Čermák, Marek Beneš, Havlas, Panuška, Meliš, Šindelář, Slavík.