Oslabení Rytíři nedali Liberci šanci

23. ledna 2022, VG

Oslabeni o několik hráčů a zatíženi úterním vítězným finále Poháru Českého florbalu v Chomutově nastoupili vítkovičtí Rytíři k duelu 24. kola Superligy, v němž doma přivítali tým z Liberce. A těžkého soka bojujícího o play off udolali 6:2.

"Ten zápas měl v sobě několik aspektů. Jednak se nám trochu rozpadla sestava, takže nějaká sehranost, lehkost nám dneska chyběla, zároveň předpokládám, že Liberec bojoval o body potřebné do play off, takže tomu uzpůsobil hru," líčil vítkovický kouč Pavel Brus. "Nemělo to úplně tempo. Liberec stál hluboko v bloku, který my jsme dobývali."
Rytíři v úvodu přestáli vyloučení Rostislava Gattnara a ve 12. minutě udeřili dvojicí slepených branek - prosadili se Adamové Palčinský a Delong. Hosté sice čtyři sekundy před koncem první části snížili, ale to bylo z jejich strany na dlouho vše. "V prvním kole jsme bojovali s Libercem do posledních minut, doma jsme s nimi minule ztratili, takže těžký, fyzicky hrající soupeř a myslím si, že jsme ten zápas jak herně, tak výsledkově docela zvládli, byť tam byla nějaká okna do obrany, ale zároveň jsme neproměnili velké množství šancí," hodnotil trenér Vítkovic. "Znovu proti nám zachytal gólman. Oproti finále poháru, kde šlo o hodně a kluci se tam zkoncentrovali, dneska už zase byly minely, takové nekoncentrovanosti. Ale s výsledkem můžeme být spokojeni, s hrou částečně taky."

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 12.Palčinský (Kaleta), 12.Delong (R.Gattnar), 23.Šindler (M.Gattnar), 28.Bräuer (Besta), 43.Palčinský (Bräuer), 55.Bräuer (Palčinský) – 20.Jakub Kopecký (Wiener), 35.Mádlo. Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0 Diváci: 57.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček – Jan Šebesta, Hatala, Hubálek, Vítovec, Kaleta – M.Gattnar, R.Gattnar, Sidunov, Šindler, Bräuer, Zubek, Palčinský, Delong, Besta.

FBC Liberec: Chlad – Bitman, Dlesk, Stránský, Pařízek – Jakub Kopecký, Valeš, Mádlo, Smutný, Ferdan, Šoltys, Macháč, Wiener, Václavík, Světlík, V.Janeček.