Cenné tři body ze Stodoly. Rytířky porazily Tatran 6:3, rozhodly přesilové hry

10. října 2021, Michal Dannhofer

Druhý výjezd do Prahy v ročníku a druhá výhra za tři body. Vítkovické Rytířky nenašly přemožitele ani v šestém zápase aktuální sezony Extraligy žen a pokračují ve vítězné sérii. A to přesto, že je v neděli čekala velká výzva v podobě Tatranu Střešovice. Rytířky ale zvítězily 6:3, dvě branky vstřelila Vendula Maroszová.

První třetina nabídla úpornou bitvu, místo florbalové bitvy by se dalo spíše říci, že se jednalo o bitvu o každý centimetr hřiště. Výrazné příležitosti si hráčky obou týmů nevytvořily, bylo očividné, že si obě družiny dávají velmi záležet na tom, aby neinkasovaly jako první.

Na první branku se tak čekalo až do druhé poloviny zápasu, když Maroszová využila přesilovou hru. Průběhu zápasu to rozhodně pomohlo, Vítkovice navíc rychle využily momentum utkání a během necelých dvou minut zvýšily díky Ferenčíkové a dalšímu zásahu Maroszové na 3:0.

Tatran ale ukázal, že se rozhodně nevzdá. Ve 38. minutě snížila Kvasková, soupeři navíc vyšel vstup do poslední třetiny, nejprve se prosadila Seemannová a když ve vlastním oslabení proměnila brejk Kopecká, tak bylo srovnáno.

V téže přesilové hře ale nakonec umístěnou ranou vstřelila rozhodující gól Ďuríková. Chvíli poté se prosadila Liberdová a na začátku 49. minuty uzavřela gólový účet utkání Buczek.

V posledních deseti minutách branka nepadla, ačkoliv Tatran předvedl například ukázkový hokejový zámek, který v jeho power play trval přes dvě minuty.

Vítkovice tak ani v šestém utkání před reprezentační přestávkou neztratily body.

Ohlasy po zápase

Tomáš Martiník „Zápas jsme začali velmi špatně, celá první třetina byla z naší strany hodně špatná. Stalo tak kvůli tomu, že jsme nedokázali reagovat na tempo utkání a byli jsme slabí na míčku. Sice jsme si vytvořili nějaké zajímavé situace, ale rozhodně to nebyla třetina, jako bychom si představovali. Proto jsme si k tomu v šatně něco řekli, holky samy cítily, že to není ono. Pomohli jsme si přesilovou hrou, dali jsme další dvě branky, takže to vypadalo, že bychom mohli zůstat ve vedení, ale vůbec se nám nepovedl nástup do třetí třetiny, kdy jsme dostali dvě branky ze dvou protiútoků. Naštěstí jsme si zase pomohli přesilovou hru a zápas následně dohráli, ale v konečném důsledku to bylo vyrovnané utkání.“

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 38.Kvasková, 41.Seemannová (Kopecká), 42.Kopecká (Želízková) - 32.Maroszová (Staňková), 34.Ferenčíková (Husková), 34.Maroszová (Kubečková), 43.Ďuríková (Hyršová), 46.Liberdová (Kubečková), 49.Buczek (Liberdová). Rozhodčí: Kapr, Tichý. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 67.

Tatran Střešovice: Drbalová - Hermannová, S.Korbelářová, Kvasková, Seemannová, Stůjová, Beránková, Matějková, Vachudová, Kopecká, Býčková, Břešťálová, Želízková, R.Korbelářová, Robová, Hejzlarová, Nádeníková, Pisárová Mechlová.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská - Planková, Ďuríková, Staňková, Buczek, Novotná, Pudzisz, Dobešová, Prusková - Seevaldová, Ferenčíková, Husková - Liberdová, Kubečková, Maroszová - Hanzlíková, Cholinská, Hyršová - Horečková, Feiková.