Extrémně povedený nástup rozhodl v Boleslavi. Rytířky zvítězily 15:0

25. října 2021, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky mají za sebou anglický víkend, ve kterém odehrály dvě utkání a ani v jednom neinkasovaly branku. Po páteční výhře nad Bulldogs Brno totiž porazily rovněž Mladou Boleslav. V neděli absolvovaly nejdelší výjezd v sezoně a vrátly se po výhře 15:0, o které rozhodly v první třetině. Sedm kanadských bodů získala Michaela Kubečková.

Rytířky předvedly impoznatní nástup do utkání, tolik odlišný od pátečního zápasu s Bulldogs a když si hostující hlavní trenér Radek Novák vyžádal v čase 13:57 oddechový čas, bylo to již za stavu 8:0 pro Vítkovice a poté, co měla Vendula Maroszová zapsaný hattrick.

Úvodních 14 minut prakticky rozhodlo o osudu zápasu, který se následně vlastně jen dohrával. Mladá Boleslav se dokázala více zkoncentrovat na obranu, slouží jí ke cti, že se neustále snažila být aktivní, Viktorie Karasová na druhé víkendové čisté konto potřebovala 14 zásahů.

Vítkovice nadále kontrovaly hru a bylo vidět, že florbalem se do určité míry baví. Nakonec přidaly ještě sedm zásahů, hattrick si kromě Maroszové zapsaly také Kubečková, jinak majitelka sedmi kanadských bodů z tohoto zápasu a Cholinská.

Za zmínku jistě stojí také čtyři asistence Šárky Staňkové, která vylepšila svou dosavadní extraligovou bilanci v dresu Vítkovic na 12 asistencí za osm utkání. Zatímco Staňková na svůj první zásah za Vítkovice čeká, v Mladé Boleslavi se jej dočkala polská akvizice Zuzanna Pudzisz.

Ohlasy po zápase

Tomáš Martiník:„Utkání jsme začali velmi dobře, velmi produktivní první třetinou jsme utkání rozhodli a určili ráz utkání. Na jednu stranu jsem tedy rád, že jsme byli takto produktivní, ale je třeba říci, že samotnému utkání první třetina uškodila. Utkání se totiž poté už jen dohrávalo, ačkoliv se soupeř snažil až do konce, za což si zaslouží poděkování. Také my jsme se neustále snažili dát branky, ale prostě v tom utkání už náboj nebyl.“

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 4.Maroszová (Staňková), 7.Kubečková (Buczek), 10.Maroszová (Kubečková), 12.Maroszová (Kubečková). 12.Cholinská (Hyršová), 14.Horečková (Seevaldová), 14.Buczek (Kubečková), 14.Kubečková (Staňková), 24-Seevaldová (Ďuríková), 29.Buczek (Kubečková), 29.Cholinská (Novotná), 30.Feiková (Trošková), 46.Pudzisz (Staňková), 48.Kubečková (Staňková)), 54.Cholinská (Hyršová). Rozhodčí: Drška, Meisner. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 32. Střely na branku: . Průběh utkání: .

Florbalová Akademie MB: Malkusová (21.Klementová) - Kábrtová, M.Jirková, Pivoňková, Vranová, Janatková, Kvapilová, Bártová, Beránková, Hlušičková, Vacardová, Žapková, Urbanová, Pelcová, Hradcová

1. SC TEMPISH Vítkovice: Karasová - Ďuríková, Kubečková, Horečková, Maroszová, Buczek, Novotná, Ferenčíková, Pudzisz, Trošková, Staňková, Cholinská, Seevaldová, Planková, Hyršová, Feiková