Bitva o první místo pro Rytířky. Z Prahy přivezly výhru nad Chodovem 3:1

20. listopadu 2022, Michal Dannhofer

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - 1. SC TEMPISH Vítkovice 1:3

Vítkovické Rytířky porazily Chodov 3:1 a v Extralize žen jdou do pětibodového trháku na první pozici. V utkání, kterému dominovaly dva velmi kvalitní brankářské výkony, dokázaly totiž svého soupeře přehrát, co se aktivity s míčkem týče a ustály také jeho dílčí úseky hry, kdy například měl výhodu přesilové hry nebo power play.

Utkání na Jižním Městě připomínalo spíše šachovou partii, oba týmy si byly vědomy nutnosti kvalitní a zabezpečené obrany. Chodov se možná na vkus vítkovických trenérů dostával poměrně často do zakončení, jenže to se také ukázalo, při nepoměrně vyšší vítkovické aktivitě na míčku, jako největší neduh Pražanek.

V první desetiminutovce tak otevřela skóre Michaela Šponiarová a byla dlouho osamocenou střelkyní, než se těsně po přechodu do druhé poloviny základní hrací doby prosadila také Nela Kubalčíková.

Vítkovice dokázaly jak ve druhé třetině, tak ve třetí části znovu dobře eliminovat nebezpečné momenty soupeře, který jinak narážel na jistou Nikolu Příleskou.

Chodovu tak v konečném účtování nepomohla ani dlouhá power play, kterou nejprve využila Kubečková, až dvanáct sekund před koncem vstřelila čestný gól Chodova Belicová.

Vítkovice tak zvítězily 5:1 a zůstávají na čele Extraligy žen, kde mají nově náskok pěti bodů, přičemž v první polovině základní části své všechny nejbližší soupeře navíc porazily.

Ohlasy po zápase

Jiří Gurkovský: „Myslím si, že nám strašně pomohlo, že jsme relativně brzy dali první gól. První třetina byla celkem vyrovnaná, ve druhé třetině byl Chodov lepší, ale v době jeho vrcholícího tlaku jsme po naší krásné akci vstřelili gól a ve třetí třetině si zápas pohlídali. V průběhu celého zápasu bylo vidět, že se utkaly dva špičkové týmy, když to vezmu postupně, tak výborný výkon gólmanky, podpořený kvalitní obranou a možná také trochou štěstí.“

Branky a nahrávky

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - 1. SC TEMPISH Vítkovice 1:3
branky: 60. Kristína Belicová - 8. Michaela Šponiarová, 32. Nela Kubalčíková, 59. Michaela Kubečková; rozhodčí: Lucie Hejnová - Tomáš Kostinek; vyloučení: 1:3; využití: 0:0; diváků: 167; zásahy brankářů: Jana Christianová 18 - Nikola Příleská 18; po třetinách: 0:1, 0:1, 1:1;

FAT PIPE FLORBAL CHODOV: Christianová - Vatahová, Venerová, Prontekerová, Frantíková, Havlíčková, Míková, Vachovcová, Plášková, Brodňanová, Suchanová, Fáčková, Bohumínská, S. Skalíková, Břeská, E. Skalíková, Belicová, Štolbová, Balková

1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská - M. Šponiarová, Kubečková, Maroszová, Buczek, Ferenčíková, Staňková, Smetanová, Avonds, Seevaldová, Husková, Hrobařová, Lenfeldová, Hyršová, Willmannová, Krzywak, Kubalčíková