Kubečková předpověděla a rozhodla. Vítkovice vítězí nad Tatranem 6:1

04. prosince 2022, Michal Dannhofer

1. SC TEMPISH Vítkovice - PSN Tatran Střešovice 6:1

Velmi cenné vítězství si v neděli připsaly Rytířky z Vítkovic. Na Dubině se jim povedlo porazit Tatran Střešovice poměrem 6:1 a ukázalo se, že predikce Michaely Kubečkové před zápasem byla správná: rozhodlo se ve třetí třetině a sama Kubečková zapsala hattrick. Třiadvacet úspěšných zákroků předvedla Nikola Příleská.

Od prvních minut bylo očividné, že se utkaly dva elitní české týmy: zápas měl tempo a asi každý fanoušek ženského florbalu si ho musel užívat. Už první minuty také naznačily, že své velké party rozehrály také obě gólmanky: Nikola Příleská na straně Vítkovic a za Tatran Monika Šolleová.

Do vedení šly Vítkovice po polovině první třetiny, prosadila se Seevaldová v přesilové hře. O čtyři minuty později pak Kubečková otevřela svůj střelecký účet, když využila pobídku Buczek.

Druhá třetina se nesla v jasné režii Tatranu: pražské florbalistky byly všude o krok dříve a podaly patrně jeden ze svých nejlepších extraligových výkonů. Vyjádřit gólově se ale dokázaly pouze jednou: na polovině hřiště natáhla Hermannová a vstřelila jediný gól Tatranu. Další gól nepadl, prim opět hrály obě brankářky.

Ve třetí třetině se tak skutečně rozhodlo. Ve 46. minutě umístila projektil těsně pod ruku Šolleové Husková, o sedm minut později skórovala Kubečková, v mezičase předvedla opět kvalitní zákroky Příleská.

Tatran zkusil se zápasem ještě něco udělat a vytasil se s power play, Vítkovice ale již neinkasovaly, samy navíc přidaly dvě branky do opuštěné klece.

Celkově tak Tatran Střešovice porazily 6:1.

Ohlasy po zápase

Jiří Gurkovský „Řekl bych, že to bylo utkání dvou špičkových týmů, z elitní čtveřice. Povedl se nám vstup do zápasu, kdy jsme – kupodivu – dokázali dát gól z přesilové hry, čehož si moc ceníme, protože se nám zatím tato herní situace příliš nedařila, od čehož se odvíjela celá první třetina, ve které si myslím, že jsme byli lepší. Do druhé třetiny jsme nenastoupili, strašně dlouho nám trvalo než jsme se do zápasu dostali a Tatran nás ve druhé třetině jednoznačně přehrál. Se třetí třetinou jsme spokojeni, nicméně konečný výsledek je pro Tatran asi až příliš krutý. Výborný výkon naší gólmanky, Niky Příleská nás dnes podržela. Víme, že dokážeme být ještě lepší.“

Branky a nahrávky

1. SC TEMPISH Vítkovice - PSN Tatran Střešovice 6:1
branky: 11. Sára Seevaldová, 15. Michaela Kubečková, 46. Barbora Husková, 53. Michaela Kubečková, 58. Michaela Kubečková, 59. Barbora Husková - 24. Nikola Hermannová; rozhodčí: Jakub Krátký - Pavel Vojkůvka; vyloučení: 1:1; využití: 1:0; diváků: 92; zásahy brankářů: Nikola Příleská 24 - Monika Šolleová 23; po třetinách: 2:0, 0:1, 4:0;

1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská - Willmannová, Ferenčíková, Lenfeldová, Hrobařová, Staňková, Smetanová - Krzywak, Liberdová, Husková - Šponiarová, Hyršová, Seevaldová - Kubečková, Buczek, Maroszová - Avonds, Gajdošová, Kubalčíková

Tatran Střešovice: Šolleová - Beránková, Mechlová, Hermannová, Stůjová, Panešová, Matějková, Vachudová - Býčková, R. Korbelářová, S. Korbelářová - Želížková, Seemannová, Lovíšková - Vernerová, Kabelková, Gocová - Tkadlecová, Bořilová