Kanonáda. Liberci utkání vůbec nesedlo, Rytíři mu na cestu dali 19 gólů

26. září 2022, Michal Dannhofer

Vítkovičtí Rytíři mají za sebou úspěšný souboj proti Liberci. V utkání dominovali a dovedli jej do vítězného konce poměrem 19:4. Radost z vítězství je o to větší, že mezi odbornou florbalovou veřejností je Liberec považován za černého koně soutěže.

Ne, tohle utkání se Liberci opravdu nevyvedlo. Těžko říct, jestli měla vliv dlouhá cesta, avšak Liberec byl slabším týmem a na soupeře, vyjma snad pěti minut ve duhé třetině, vůbec nestačil.

Skóre zápasu tak utěšeně narůstalo, až po prvních dvaceti minutách svítil na ukazateli skóre výsledk 5:1. Liberci nelze upřít, že některé dílčí akce měly svou kvalitu, avšak ve druhé třetině inkasoval hned osmkrát a skóre tak již narostlo do nedosažitelných rozměrů, z pohledu alespoň vyrování utkání.

Ve třetí třetině viděli diváci velmi ofenzivní utkání, které přineslo dalších osm branek, a to šest na straně Vítkovic a dvě na straně Liberce.

Celkový účet utkání se tak zastavil na cifrách 19:4 pro Vítkovice, které tak zůstávají v soutěži stoprocentní, Liberec se naopak nadále poměrně trápí.

Ohlasy po zápase

Pavel Brus:
„Připravili jsme dobře, ať už mluvím o celém týdnu nebo konkrétně dnešku. Kondičně jsme na tom dobře a sedlo nám to. Proměňovali jsme šance, hromadu jsme neproměnili, takže zápas je třeba hodnotit kladně. Umíme hrát aktivně, to je pozitivní.“

Branky a nahrávky

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC Liberec 19:4
branky: 1. Adam Zubek, 10. Adam Delong, 11. Ondřej Sidunov, 17. Štěpán Kaleta, 20. Lukáš Fukala, 21. Adam Delong, 22. Jiří Besta, 27. Štěpán Kaleta, 28. Martin Gattnar, 30. Martin Gattnar, 30. Ondřej Sidunov, 34. Adam Delong, 38. Adam Zubek, 42. Marek Matejčík, 43. Adam Palčinský, 48. Marek Matejčík, 50. Marek Matejčík, 55. Rostislav Gattnar, 57. Martin Gattnar - 5. Šimon Stránský, 37. Šimon Stránský, 43. Filip Smutný, 56. Adam Balatka; rozhodčí: Martin Both - Vladimír Černín; vyloučení: 1:1; využití: 1:0; diváků: 139; zásahy brankářů: Lukáš Souček 7 - Petr Chlad 5, Daniel Műck 17; po třetinách: 5:1, 8:1, 6:2;

1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček - M. Gattnar, R. Gattnar, Fukala, Šebesta, Sidunov, Šindler, Pažák,Jankovský, Hatala, Zubek, Palčinský, Delong, Hložanka, Matejčík, Besta a Kaleta.

FBC Liberec: Chlad (21. Mück), Kárnik, Bitman, Valeš, Trčka, Dlesk, Smutný, Stránský, Baudisch, Ferdan, Šoltys, Machač, Balatka, Světlík, Janeček a Faksa.