Starší žákyně mají za sebou další zápasy

10. prosince 2014, Jaromír Veselý

V sobotu se na další zápasy vydaly naše starší žákyně. V odpoledních hodinách se na turnaji v Přerově utkaly s Opavou, městským rivalem z Ostravy, domácími Hranicemi a Olomoucí.

V prvním zápase narazily naše holky na Opavu. Už od úvodních minut bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. Míček jsme držely na hokejkách především my, ale nedokázaly jsme se dostat do přímého ohrožení branky. Zato Opava těžila z dobrých brejků a nedůslednosti v naší obraně. Když jsme prohrávaly už 0:2, začaly holky hrát jednodušeji a tlačit se do zakončení. Nejdříve se Denisa Hyršová na středu hřiště po chybě Opavy zmocnila míčku, udělala pár rychlých kroků a přesnou střelou nedala opavské brankářce šanci. Napodobila ji také Sabrina Moravcová, která krásnou střelou od levého mantinelu vymetla pravý růžek branky. Tato hráčka dokázala přidat ještě jeden gól ze standardní situace po spolupráci s Markétou Kolářovou a skóre uzavřela Kristýna Chaloupková, když jí míček zpoza branky krásně naservírovala Kája Svobodová. První utkání tedy skončilo 4:2 v náš prospěch, ale předvedená hra nebyla optimální.

Ve druhém zápase na nás čekal celek z Ostravy. Zápas to byl velmi podobný jako ten předchozí. Hra byla dost krkolomná a z našeho pohledu jí chyběla jednoduchost. Naštěstí Ostrava pojala zápas velmi podobně a tak rozhodně nešlo o nějakou florbalovou krásu. Holky se však dokázaly prosazovat. Krásnou střelu z otočky předvedla Markéta Kolářová, a kdo pochyboval, že v pravé šibenici ještě nějaké pavučinky zůstaly, už nyní rozhodně nemusel. Gól přidala i nejlepší střelkyně prvního utkání Sabrina Moravcová. Střelou od mantinelu se prosadila také Kristýna Pecnová a napodobila ji i její jmenovkyně Kristýna Chaloupková. Pátou branku našeho týmu přidala Jana Vojcíková. FBC Ostrava dokázala Barču Plačkovou překonat pouze jednou, a tak druhý zápas znamenal druhou výhru v poměru 5:1.

Ve třetím utkání jsme narazily na papírově nejslabší celek z Hranic. Co ovšem neumí s hokejkami, nahrazovaly holky běháním a velkou snahou. Ani ta jim ovšem nebyla moc platná, protože Vítkovice si v tomto zápase konečně s chutí zastřílely a obraz hry se oproti dvěma předešlým zápasům lišil hlavně v jednoduchosti, velké chuti hrát s míčkem a především v přesném zakončení, a prakticky neustálém tlaku na soupeřovu branku. V utkání zaznamenala hattrick Alexandra Glasová, a ještě o jeden gól více se povedlo vstřelit Kristýně Pecnové, která se nebála střílet opravdu z každé pozice. Jeden gól přidala velmi dobře hrající Kája Svobodová a branky se také konečně dočkala Viki Martináková, která poslechla rady svých trenérů, dala v předbrankovém prostoru florbalku na zem a od ní putoval míček přímo za záda gólmanky domácích. V nešťastné situaci si však přivodila zranění ruky, a do dalších bojů už nezasáhla. Hranice daly jeden gól útěchy, a tak Vítkovice zaznamenaly třetí výhru na turnaji, 9:1.

Poslední zápas sliboval boj o každý centimetr hřiště, neboť nás čekala velmi dobře hrající Olomouc. Naše holky ji v sezoně zatím pokaždé porazily, ale vždy jen o gól. Od úvodních minut to byl zápas ve vysokém tempu a v první polovině naše holky na hřišti dominovaly. Na gól se ovšem čekalo až do půlky druhého dějství, kdy plachtící střela bohužel pro nás doletěla až za záda Simči Pytlíkové. I když si Vítkovice vytvořily pár nebezpečných šancí, kdy Denisa Hyršová po pěkné individuální akci nastřelila břevno, a poté v přebrankovém prostoru nedokázal po zmatku v olomoucké obraně nikdo uklidit míče za záda soupeřovy gólmanky, branky se naše holky tentokrát nedočkaly. Obrovská poklona jim ovšem patří za to, s jakým nasazením a snahou tento zápas odehrály, kdy si mnoho hráček sáhlo až na dno svých sil.

Tento turnaj nám opět ukázal, kde jsou naše slabiny a na jaké věci bychom se měly na trénincích především soustředit. Hráčky ukázaly obrovský potenciál především v posledních dvou zápasech, ale je třeba odehrát každý zápas na 100%. Velká pochvala patří především oběma brankářkám Barči Plačkové a Simči Pytlíkové, které měly lví podíl na tom, že ve čtyřech utkáních jsme obdržely jen pět branek. Další turnaj čeká naše mladé naděje 20. prosince v Olomouci. Pokud budete mít cestu do této metropole třeba za věhlasnými vánočními trhy, zastavte se naše holky podpořit.

Sestava týmu:

Barbora Plačková, Simona Pytlíková

Markéta Kolářová, Sabrina Moravcová, Denisa Hyršová, Patricie Marková

Kristýna Pecnová, Viktorie Martináková, Alexandra Glasová, Jana Vojcíková, Kristýna Chaloupková, Karolína Svobodová, Tereza Hudcová, Veronika Janáčková, Anežka Čuntová, Sylvie Rašková, Sabina Papučíková