Rytířky začínají cestu za obhajobami v Olomouci. Soupeř bude silný směrem dopředu, říká Hyršová

07. září 2023, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky začínají svou cestu za obhajobou prvenství ve všech soutěžích, které se zúčastnily. Úvodní zápas nového ročníku Extraligy žen odehrají v Olomouci, která je známá agresivním pojetím florbalu. Útočnice Denisa Hyršová očekává zajímavé utkání.

Vítkovické Rytířky se vrací do florbalového koloběhu v rámci prvního utkání Extraligy žen na hřišti Olomouce. „Těším se, letní příprava byla dlouhá a náročná, takže se těším, až bude trochu více florbalu,“ říká Denisa Hyršová.

Současně se bude jednat o první ostrou prověrku týmu, který prošel velkými změnami. „Změny byly velké, především v odchodech. Odešly silné hráčky, které tvořily základ týmu, naopak ale zase přišly nové hráčky. Přišly šikovné juniorky, takže změny byly velké, ale doufám, že všechno proběhne dobře a budeme stejně úspěšné jako minulý rok,“ plánuje hráčka s číslem 55.

Soupeřem bude FBS Olomouc. „Olomouc se prezentuje aktivní hrou, má mladé a šikovné hráčky, takže očekávám, že budou silné směrem dopředu. Do obrany hrají styl, který nám úplně nevyhovuje, takže uvidíme, jak se s tím popasujeme,“ těší se.

Zápas s Olomoucí bude současně určitou generálkou na první utkání čtvrtfinále Champions Cupu 2024, ve kterém se Vítkovice utkají se Zugem. „Do útoku ano, jsou šikovné, aktivní a budou běhavé, ale do obrany hrají systém, který nám nesedí. Neočekávám, že to bude dobrá příprava, ale pořád lepší nějaký zápas než žádný,“ usmívá se hráčka, která působí také jako trenérka mládeže.

Jaký má Denisa svůj osobní cíl do sezóny? „Jako každý rok: být pozitivní v týmu a udržet v něm dobrou náladu. V zápasech být co nejužitečnější a dávat co nejvíce gólů,“ uzavírá sympatická útočnice.

FBS Olomouc - 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 14:00, SH Čajkaréna Olomouc

MATCH CENTER