Rytířky míří do Zugu ke čtvrtfinále Champions Cupu. My jsme připraveni, hlásí gólmanka Příleská

14. září 2023, Michal Dannhofer

Rytířky se po dlouhých čtyřech letech dočkaly. Opět se představí v rámci Champions Cupu, jejich soupeřem bude švýcarský Zug, který jako trenérka vede Natálie Martináková a hrají za něj Denisa Ratajová s Ivanou Šupákovou a také Martinou Řepkovou. Gólmanka Nikola Příleská ale hlásí, že Rytířky jsou připraveny. Rozhodující druhé utkání se navíc hraje na Dubině.

Před návratem na mezinárodní scénu si Vítkovice poradily v Olomouci s tamním FBS. „Určitě je dobře, že jsme před Champions Cupem mohli odehrát utkání, které nakonec bylo docela dobrou prověrkou. Musím říci, že Olomouc hrála obstojně jak dozadu, tak dopředu a natrápily jsme se možná více, než jsme čekali, takže pro nás určitě dobrá prověrka před sobotním zápasem,“ hodnotí utkání brankářka Nikola Příleská.

Je pro ni vychytané čisté konto velkým povzbuzením? „Je, nebudu lhát, navíc po loňské sezóně, kdy jsem na čisté konto čekala až tuším do play off. Určitě je to povzbuzení, ale spíše než čisté konto mě těší fakt, že jsem se v bráně cítila dobře,“ usmívá se.

Atmosféra v kabině je před zápasem proti Zugu pozitivní. „Musím říct, že natěšená. Po těch třech čtyřech letech, kdy nám Champions Cup buď vzal COVID anebo jsme na něj nepostoupili. Všechny jsme natěšené a věřím, že také připravené a diváci se mají na co těšit,“ láká diváky už k odvetnému zápasu.

Nejprve se ale Rytířky představí v prvním klání ve Švýcarsku. „Není žádným tajemstvím, že Zug před sezónou docela hodně posílil, přišly tam zkušené reprezentantky, hráčky, které mohou hrát docela důležitou roli v těch zápasech. Jsou tam i bývalé vítkovické hráčky, ať už trenérka Natálie Martináková nebo Denisa Ratajová s Ivanou Šupákovou, takže je dobře známe. Podívali jsme se s týmem a trenéry na nějaká videa, takže jsme připravené,“ hlásí.

Jaký bude klíč k úspěchu? „Těžká otázka, myslím si, že během dvou zápasů se klíče k úspěchu mohou měnit, ale myslím si, že vyhraje ten, který zachová chladnou hlavu v klíčových situacích, bude efektivnější a pevný v obraně,“ říká Nikola Příleská.

Sobotní utkání proti Zugu se odehraje v tamní hale Kanti, přenos bude dostupný v rámci aplikace Mezinárodní florbalové federace za poplatek.

Zug United – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 17:00, Kanti Zug

IFF CHAMPIONS CUP CENTER