Bitva o první místo pod dohledem televize. Bude to kvalitní zápas, říká Eliška Planková

06. října 2023, Michal Dannhofer

Bitva o první místo v Extralize žen je tady. Proti sobě se postaví dva týmy, které ještě neztratily ani bod: Rytířky z Vítkovic a Lvice z Chodova. Na Dubině uvidíte několik skvělých florbalistek a tento zápas si nenechají ujít ani televizní kamery programu ČT Sport. Na zápas zve univerzálka Eliška Planková.

Utkání mezi Vítkovicemi a Chodovem bude tím prvním, které si letos v Extralize žen vyberou televizní kamery programu ČT Sport. „Neřekla bych, že to vnímám nějak speciálně, obecně vnímáte speciálně, když na Vás míří více kamer než jedna, ale koneckonců je to zápas jako každý jiný,“ zve Eliška Planková.

Zápas o první místo bude jistě důležitý, ale nelze říct, že se k němu Rytířky upínají. „To si úplně nemyslím, protože je pořád začátek sezóny a stále trvá nějaký proces, abychom dospěli k určitým vazbám a cílům, ke kterým chceme, takže bych se k nějakým momentům ještě neupínala,“ usmívá se.

Soupeř přes léto posiloval, vrátila se mu například Eliška Chudá, využil také konce Startu98 v Extralize žen a získal například dvojici Kovaříková – Vejvodová. „Chodov stále vnímám jako kvalitního soupeře, vnímáme, že přes léto hodně posílil, ať už zkušenými hráčkami, které se mu vrátily ze zahraničí anebo šikovnými juniorkami. Pořád je to silný soupeř, se kterým to bude kvalitní zápas,“ těší se za celý tým.

Oba týmy ještě neztratily ani bod, Rytířky jdou do boje posíleny například o vítězství proti Bulldogs Brno. „Myslím si, že letos se od Buldoček nebudou vozit body lehce, takže je to určitě povzbuzení do dalších zápasů,“ hodnotí hráčka, která působí také jako trenérka mládeže.

Jaký je klíč k vítězství? „Hrát naši hru, vyvarovat se slepých momentů ve druhé třetině a na konci zápasu,“ uzavírá Eliška Planková.

Členové klubu mají na utkání vstup zdarma, Podmínkou je nahlásit u pokladny své FIS nebo KIS číslo.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Pondělí, 17.00, SC Dubina Ostrava
MATCH CENTER